AKİT MENÜ

Teknoloji

İtalyan devi Pininfarina satışa çıktı!

Başta spor otomobiller olmak üzere, güzel otomobil denildiğinde akla gelen pek çok modelin tasarımcısı olan İtalyan dizayn firması Pininfarina, Hintli Mahindra firmasına satılıyor.

İçinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle iflasın eşiğine gelen İtalyan tasarım devi Pininfarina, Hintli otomotiv şirketi Mahindra tarafından borç batağından kurtarılıyor. Yeni yıla kadar tamamlanması beklenen anlaşmaya göre Mahindra, Pininfarina’ya 164 milyon dolar yatırım yaparak borçlarını silinmesine yardımcı olurken, işlerin devam etmesi için de gerekli maddi kaynağın ortaya çıkmasını sağlayacak. Satın almanın onaylanması halinde, Mahindra’nın çok daha şık çizgilere sahip modeller üretmesi bekleniyor.

10 YILDIR ZARAR EDİYOR

Geçirdiği son 11 yılın 10 yılında sürekli zarar yazan Pininfarina, sadece bu yılın ilk yarısında 58 milyon dolar zarar etti. 3 yıl önce şu anki yatırımcı firma Pincar, şirketin yüzde 76’lık hissesine karşılık bankadan borç yapılandırma talebinde bulunmuştu. Pininfarina’nın finansal durumunun bu kadar kötüleşmesine ise otomotiv şirketlerinin artık kendi tasarımcılarını yetiştirmesi ve yeni model dizaynları için Pininfarina gibi dizayn şirketlerine ihtiyaç duymaması gerekçe gösteriliyor.

REKABETTE ELİNİ GÜÇLENDİRECEK

Giuseppe Farina tarafından 1930 yılında kurulan ve bugüne kadar bir kaç istisna hariç neredeyse bütün Ferrari modellerinin tasarımını gerçekleştiren Pininfarina, Alfa Romeo, Fiat, Peugeot, Maserati, Hyundai, Chevrolet ve Honda gibi sektörün önemli oyuncuları için araç tasarlamıştı. Tasarım anlamında Pininfarina’nın desteğini arkasına almaya hazırlanan Mahindra, iddialı modellerle anavatanı Hindistan’ın yanı sıra Çin, Avrupa ve ABD pazarında daha güçlü satışlara ulaşmayı hedefliyor.

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı