AKİT MENÜ

Teknoloji

Fırtına Obüs ile Poyraz'ın muhteşem işbirliği!

TSK’nın vurucu gücü Fırtına obüslerine her türlü arazi şartlarında el değmeden mühimmat ve yakıt desteği sağlayan “Poyraz Mühimmat Aracı”, Sakarya 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığında yerli imkanlarla üretiliyor. Araç, 96 mühimmatı el değmeden tamamen otomatik olarak 20 dakikada Fırtına obüsüne aktarma kabiliyetine sahip

2015-12-18 11:52:19

Sakarya 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda yerli imkanlarla üretilen “Poyraz Mühimmat Aracı”, manevra kabiliyetleri ve yüksek teknolojik özellikleriyle düşmana korku salan Fırtına obüslerine her türlü arazi şartlarında kesintisiz ateş gücü sağlıyor. “T-155 Kundağı Motorlu Fırtına Obüsü”nün sahip olduğu üstün ateş gücünü her türlü arazide kesintisiz olarak idame ettirmek için gerekli mühimmat ikmal desteğini sağlamak amacıyla Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda üretimi yapılan “Poyraz Mühimmat Aracı”nın yapılış aşamaları görüntülendi.

MÜHİMMATI 20 DAKİKADA DOLDURUYOR

Poyraz Mühimmat Aracı, komutanlık bünyesindeki özel eğitilmiş kalite kontrol personeli tarafından test ediliyor. 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanı Kıdemli Bakım Albay Sinan Eren, 96 adet 155 milimetrelik her cins NATO mühimmatını taşıyabilecek şekilde tasarlanan aracın, mühimmatları Fırtına obüsüne 20 dakikada her türlü arazi şartlarında mermileri otomatik, barutları ise yarı otomatik olarak aktarabildiği bilgisini verdi. 50 ton muharebe ağırlığında ve 750 beygir gücündeki motoru sayesinde her türlü arazi şartlarında intikal edebilen araç, yaklaşık 360 kilometre hareket sığasına sahip.

TÜRK MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN HAZIRLANDI

Poyraz Mühimmat Aracı'nın tamamen Türk mühendislerinin özgün tasarımıyla hazırlandığını vurgulayan Proje Subayı Mühendis Üsteğmen Tuncay Topçu, “Tasarım, prototip geliştirme ve seri üretim faaliyetleri 1. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı tarafından yürütülmektedir. Mühimmat Transfer Sistemi, ASELSAN tarafından tasarlanmıştır” dedi.

1899 PARÇA, 2214 ÖLÇÜM

Seri imalatına geçilen araçta gövde ve kuleye ait bin 899 adet parçanın kaynakla birleştirilmesiyle meydana gelen ana yapı üzerinde 2 bin 214 farklı noktadan üç boyutlu ölçümleri gerçekleştiriliyor. Kaynaklı imalatı yapılan gövde ve kule radyografik muayeneye tutulmasının ardından alt sistem montajları tamamlanıyor ve Mühimmat Transfer Sisteminin monte edilmesiyle montaj bitiyor.

 

Yorumlara Git

Avrupa heveslilerine gelsin! Türkiye’de tedavi olan gurbetçi şaşkına döndü

Avrupa Birliği’nin adaleti böyle olur! El koyduğu paranın faiziyle yardım

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Yeni düzenleme geliyor

Sırtüstü yatmanın zararına inanamayacaksınız!

Narin’in arkadaşları susturuldu mu? Bakanlık köye özel ekip gönderdi