AKİT MENÜ

Gündem

Yusuf Kavaklı: Ders almak için bunlar yetmez mi?

Yeniakit.com.tr’ye konuşan Emekli Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde kalmak zorunda olan eşlere bu fırsatı iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bazıları İstanbul Sirkeci’de Nimet Abla gişesinin önünde yılbaşında öğle-ikindi namazı vaktinde bilet almak için haramın kuyruğunda beklerken gidip de namazlarını cemaatle kılmıyorlardı. Şimdi Allah hem cemaatle namaz kılmaktan hem de cuma namazı kılmaktan bizleri mahrum etti. Bu iki nimet bile ders almak için yetmez mi?” dedi.

2020-03-27 23:47:16

 Mehmet Özmen    yeniakit.com.tr 

Dünyanın mücadele ettiği koronavirüsle ilgili görüşlerini dile getiren Emekli Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, yeniakit.com.tr’ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kavaklı, “Cenab-ı Hak Kur’an’ı Kerim’de İbrahim Suresi’nde ‘ Şükrederseniz, artırırım. Şükretmezseniz benim azabım çetindir’ buyuruyor. Nimete kavuşmak kadar kavuştuğumuz o nimetin kıymetini bilmek, onu muhafaza edebilmek de önemlidir. Allah Teâlâ bize Müslüman bir coğrafyada yaşama fırsatı, Müslüman bir ailede doğma fırsatı ve iman nasip etmiş. Dolayısıyla iman nasip edilen bir kısım insanlar bir takım şeyleri ihmal etmişlerdir.” şeklinde konuştu.

“Müslüman nerede cumanın kılınıp kılınmayacağını bilmiyor”

Özellikle son yıllarda Türkiye’de yaşayan Müslümanların büyük bir zaafiyet içinde olduğuna işaret ederek durumu anlatan Yusuf Kavaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Basit bir örnek olarak her Cuma hocalar ‘Ey Müslümanlar, Cuma namazı öncesinde ve sonrasında 4 rekât olmak üzere bir sünnet var. Bunu ihmal etmeyin’ derler. Ama bizim Müslümanlar bu ibadetler de bile kaçak yaparlar. Bu kaçak nedir, derseniz. İlk sünneti yetişmişse zor bir şekilde kılar. Farzı da kıldığı gibi yıldırım gibi çıkar ve caminin şadırvanına oturup cep telefonu ile uğraşır. 2 haftadır da cuma namazı kılınmıyor. Haşr Suresi’nin ikinci ayetinde Allah ‘Ey akıl sahipleri ibret alın’ buyurmuyor mu? Bize şimdilerde ‘Cuma namazına gidemiyoruz, ailemizle evde kılsak olur mu?’ diye soruyorlar. Bu noktada iki durum ortaya çıkıyor: birincisi Müslüman nerede cumanın kılınıp kılınmayacağını bilmiyor. İkinci durum ise televizyon dizilerinin karşısından ayrılamayanlar “evde cemaat oluşturarak cuma namazı kılsak sevap alır mıyız” diye soruyorlar.”

“Allah cemaatle namaz kılmaktan bizleri mahrum etti”

Yaşananlardan Müslümanların başta olmak üzere bütün insanlığın ders alması gerektiğine vurgu yapan Yusuf Kavaklı, şöyle konuştu:

“Bazıları İstanbul Sirkeci’de Nimet Abla gişesinin önünde yılbaşında öğle-ikindi namazı vaktinde bilet almak için haramın kuyruğunda beklerken gidip de namazlarını cemaatle kılmıyorlardı. Şimdi Allah hem cemaatle namaz kılmaktan hem de cuma namazı kılmaktan bizleri mahrum etti. Bu iki nimet bile ders almak için yetmez mi?”

“Bu fırsatı iyi değerlendirin”

Koronavirüse karşı tedbir amaçlı evlerinde bulunan eşlere de seslenen Yusuf Kavaklı, “Aile saadeti için bu virüs durumu bir fırsattır. Sabahın çok erken vaktinde işe gidip, geç vakitte işten dönen, evinde oturamayan, hanımıyla sohbet edemeyen, dışarda boş sohbetlerde bulunan adamlarımız vardı. Şimdi evde aileleriyle bir arada bulunma fırsatını buluyorlar. Bu fırsatı iyi değerlendirin.” çağrısında bulundu.

İşte bunları evinizde okuyabilirsiniz!

Özellikle eşlere evlerinde okuyabilecekleri kitap önerisinde de bulunan Emekli Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kitap noktasında Diyanet Yayınları’ndan çıkan Lütfü Şentürk’ün tek ciltlik ilmihalini, Yaşar Kandemir’in Peygamberimizin Sevdiği Müslüman isimli kitabını ve çocuklar için de DİB yayınlarının çocuk kitaplarını tavsiye ederim.”

Yorumlara Git

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil

Dünyanın ilk ekmeği THY’nin New York seferinde