AKİT MENÜ

Dünya

Dünya korona ile boğuşurken ABD rahat durmuyor! Türkiye'ye yardım için şart koştular

Dünya koronavirüs ile boğuşurken ABD'nin Ortadoğu üzerinden sinsi planları devam ediyor. ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Türkiye'nin S-400'leri aktif etmemesi halinde İdlib konusunda destek vereceklerini söyledi.

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ancak henüz aktive edilmeyen S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'den çıkarılması durumunda ABD'nin İdlib için "destek paketi" vereceğini söyledi.

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Kay Bailey Hutchison, telekonferans yöntemiyle gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Büyükelçiye İdlib'de çatışmaların artması riski olduğu, Türkiye'nin hem NATO hem de ABD'den destek istediği hatırlatıldı ve ABD'nin ne gibi bir destek vereceği soruldu.

Türkiye'ye küstah şart

Hutchison, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı ancak henüz aktive edilmeyen S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'den çıkarılması durumunda ABD'nin İdlib için "destek paketi" vereceğini söyledi ancak bunun neleri kapsadığıyla ilgili detay vermedi:

"Umarız Türkiye'ye yardımcı olacak şekilde tüm paketi bir araya getirebiliriz ve yine umarım ki Türkiye, Suriye'nin saldırılarına karşı savaşmak için Türkiye'ye verebileceğimiz bazı imkanlarımıza engel olan Rus füze savunma sistemini ülkeye konuşlandırmaz.

"İdlib'de sivillerin köşeye sıkıştığı bölgenin korunmasını istiyoruz. Türk askeri de bunu yapmaya çalışıyor. Esad rejimi masum insanları, sivilleri öldürüyor ve bunu Rusya'nın yardımıyla yapıyorlar. Böyle bir şey savunulamaz.

"Türkler, Rus ve Suriye saldırganlığının kurbanı oluyor, umarız ki Ankara'nın ortasında duran füze savunma sistemini ülkenin dışına çıkarırlar ve bize, Suriye'yi ve sivilleri tamamen koruma altına alma konusunda kendilerine yardımcı olma özgürlüğünü tanırlar."

İdlib'de ateşkes sürüyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib eyaletinde Rusya destekli Suriye ordusu ve Türkiye destekli silahlı muhalifler arasında süren çatışmalar sebebiyle, 3 milyona yakın kişi çatışma bölgesinde mahsur kalmıştı. bunların bir milyona yakın da Türkiye sınırına kaçmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vladimir Putin, 5 Mart'ta Moskova'da bir araya gelerek ateşkes ilan etmişti.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…