AKİT MENÜ

Teknoloji

Apple’ın gözü doymadı!

Apple, Samsung’un bazı cihazlarında kendilerine ait patentleri kullandığı gerekçesiyle 180 milyon dolar ek tazminat talebinde bulundu.

Apple, bu ay içerisinde sonuçlanan dava ile Samsung’tan 548 milyon dolar alma hakkı elde etmişti. Hatta bu rakamın ilk başlarda 1 milyar dolar civarında olması bekleniyordu da mahkeme insafa gelip rakamı 548’e kadar çekmişti.

Neyse, görünen o ki Apple’a paranın tadı tatlı gelmiş ve Samsung’tan 180 milyon dolar ek tazminat talebinde bulunmuş. Talebini bu hafta içerisinde Kaliforniya bölge mahkemesine ileten Apple, Samsung’un 2012 yılından sonra piyasaya sürdüğü beş telefonda kendilerine ait tasarım patentlerinin ihlal edildiğini düşünüyor.

Apple’ın hangi telefonlarda patent ihlalinin yapıldığıyla ilgili bir açıklama ise henüz gerçekleşmedi. Bunun sebep olarak mahkeme başvurusunun henüz iki günlük olması ve dosyaların birçoğunun halka açık olmaması gösteriliyor.

Bunun dışında Samsung, kendi aleyhine sonuçlanan patent davasındaki kararın hala yanlış olduğunu düşünüyor ve ülkedeki patent sisteminin baştan düzenlenmesi gerektiğini savunuyor. ABD Yüksek Mahkemesi’ne tekrar başvuru yapan Samsung eğer davayı kazanırsa, Apple’a yaptıkları ödemeyi tekrar geri alabilecek.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması