AKİT MENÜ

Teknoloji

2015'e damgasını vuran elektrikli otomobiller!

Küresel ısınma ve iklim değişikliğine neden olan sera gazı emisyonlarını önleme ve enerjinin verimli kullanımı açısından elektrikli otomobiller geleceğin taşımacılığını temsil ediyor.

Bugün dünyada otomotiv endüstrisi, azalan fosil yakıtlar nedeniyle bir değişim sürecine girdi. Bu yeni süreçte otomotiv uygulamalarında elektriğin önemi giderek artıyor. Petrol rezervlerinin dünyanın ihtiyaçlarını ekonomik ve çevresel kriterlere uygun bir şekilde karşılama yeteneğini her gün kaybetmekte olduğunun bilincine varan büyük üreticiler, bir bir elektrik motoruna geçiş yapmaya başladılar.

RENOVO MOTORS COUPE

500,000 dolar değerindeki Renovo Coupe, eski klasik Amerikan spor arabalarını elektrikli motorlarla piyasa tekrar süren Renovo Motors şirketi tarafından hayata geçirildi. Klasik spor otomobil markalarından biri olan Shelby Amerikan ile çalışan Renovo, 1964 Shel by Daytona modelinin elektrikli kopyasını üreterek cihazın adını “Renovo Coupe” koydu. Çift elektrikli motora sahip araç, 500 beygire yakın bir güç üretebiliyor. 3.4 saniye de 100 kilometreye yakın güç üretebilen otomobil, tam şarj ile 160 kilometre mesafe gidebiliyor.

MORGAN EV3

İngiliz üretimi Morgan EV3, tasarım olarak 2011 yılında üretilen 3 tekerli otomobil Morgan 3’ten ilham alınarak tasarlanmış. EV3’ün 240 km menzilli 45 kW elektrikli motora sahip olduğu belirtiliyor.

AUDİ R8 E-TRON

Audi’nin 2009’da duyurduğu elektrikli otomobil projesi R8 e-tron’da iki adet 170 kW elektrik motoru bulunuyor. 3.9 saniyede 100 kilometre hızlanan aracın maksimum hızının 250 kilometre olduğu belirtiliyor. İki saatte şarj edilebilen araç, güncellenen versiyonunda sürücüsüz gidebilme yeteneğine de kavuşmuş.

TESLA MODEL X

132 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkan Tesla Model X tek bir şarjla 405 kilometre gidebiliyor. Aracın en büyük özelliğinin güvenlik olduğunu belirten Elon Musk, bugüne kadar üretilmiş en güvenli SUV’ı yaptıklarını iddia ediyor. 3.2 saniyede 100 kilometreye ulaşan aracın, 6 7 kişilik koltuk seçenekleri bulunuyor.

HONDA CR- Z PROTOTİP

Dünyanın ilk manuel hibrid otomobili olma özelliğine sahip araç, 350 beygirlik güce sahip. 3.6 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. CR-Z’nin spor, normal, ekonomi olarak üç farklı sürüş modu bulunuyor. Henüz prototip aşamasında bulunan aracın üzerinde Honda’nın ilerleyen yıllarda kullanacağı tahmin edilen dört çeker teknolojisini test ettiği dedikodular arasında.(BTnet)

Yorumlara Git

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!

Yeni liste paylaşıldı! Tarım Kredi'de indirim fırtınası

İsrail'e darbe üstüne darbe! Çok sayıda roket fırlatıldı

Asgari ücrette pazarlığın başlayacağı rakam belli oldu! Masadaki rakam bomba