Kadın - Aile
Unla ekmek yerine ne pişirilir! Mayasız hamur işi tarifi
Mayasız hamur işi tarifleri! Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca insan evlerine kapandı. Vatandaşlar evlerinde ekmek yapmaya başladı. Mayası olmayan ve pratik ekmek tarifi arayanlar internette “Unla ekmek yerine ne pişirilir?” , “Mayasız ekmek tarifi” , “Pratik bazlama tarifi” , “4 kişilik bazlama tarifi” , “Tam ölçülü bazlama tarifi” , “Denenmiş bazlama tarifi” konularını araştırıyor. İşte, mayasız hamur işi tarifi…
Koronavirüs salgını nedeniyle hazır gıdalara olan ilgi azaldı. Milyonlarca kişi ekmeğini evinde yapmaya başladı. Mayası olmayanlar ya da daha pratik ekmek yerine geçen lezzetler arayanlar “Unla ekmek yerine ne pişirilir?” sorusunun cevabını araştırıyor. İşte, detaylar.
Mayasız hamur işi tarifi
Malzemeler: 3 su bardağı un Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Yağlamak için tereyağı
Unla ekmek yerine ne pişirilir? Bazlama nasıl yapılır?
Bir yoğurma kabının içerisine süt, yoğurt, tuz ve yumurtayı alıp çırpın.
Daha sonra kabartma tozu ve azar azar un ekleyin.
Bezeler yapıp 15-20 dakika hamuru dinlenmeye bırakın.
Yağsız tavada pasta tabağı büyüklüğünde açtığınız hamurumuzu arkalı önlü kısık ateşte pişirin.
Pişirdiğiniz bazlamaya sıcakken tereyağı sürün.
Afiyet olsun.