AKİT MENÜ

Teknoloji

Huawei P9 hakkında büyük iddia!

Huawei'nin 2016'daki iddialı telefonu olacak P9 modeli için iddialar 6GB RAM ile geleceği yönünde dolaşıyor.

2016-01-06 15:28:02

Geçtiğimiz sene Nexus 6P ile iyice kendini herkese duyurmuş olan Huawei, bu sene çıkaracağı P9 serisi telefonlar ile şov yapabilir. HiSilicon ile ortaklaşa çalışmalar ile üretilen Kirin çipsetleriyle de bir farklılık yaratan firma Mart ayı gibi tanıtılması beklenen P9 model telefonuyla işleri karıştıracak gibi duruyor.

Geçtiğimiz sene ilk olarak Asus ZenFone 2'de gördüğümüz ve hemen akabinde çıkan telefonlarla klasikleşen 4GB RAM kullanımı aslında bu sene varsayılan bir değer olarak gösteriliyor. Samsung, HTC, Sony, LG, Xiaomi, Asus vb birçok firmanın yeni telefonlarının üst seviye versiyonlarında 4GB RAM kullanımı bekleniyor. Ancak görünen o ki Huawei bu ezberi bozacak.

Bilgisayar sektöründe dahi bu kadar seri bellek miktarı arttırılması görmüyoruz. Ancak her firma hem adını duyurmak hem de artı bir değer göstermek için farklı yöntemler uyguluyor. Geçen sene Ocak ayında tanıtılan ZenFone 2'deki 4GB RAM uygun fiyat politikası da sağlam tutunca bu senenin ZenFone hamlesini Huawei devralmış olabilir. Çünkü çıkan söylentilere göre Huawei'nin bu seneki üst seviyesi olacak olan P9'da 6GB RAM kapasitesi sunacağı söyleniyor.

Huawei P9, Huawei P9 Lite ve Huawei P9 Max olarak üç farklı model olarak gelecek cihazlardan tahminimce bu 6GB RAM denemesi P9 Max modelinde yapılacaktır. P9 ve P9 Lite 4GB RAM kapasitesiyle geleceğini düşünüyorum. Hatta Lite modelinde 3GB bile olabilir. Ancak söylentiler P9 ve P9 Max modellerinde 6GB, Lite modelinde 4GB şeklinde olacağı yönünde. Aynı zamanda Oppo Find 9'da da 6GB RAM beklentisi bulunuyor. Yani bu sene genel olarak 4GB RAM yılı olacak fakat bazı firmaların 6GB ile ciddi atakları olacak gibi duruyor.

Oldukça merak ettiğimiz 6GB RAM kullanımı "fazla gereksiz" gibi geliyor bize. Birçok PC bile 4GB bellek ile çatır çatır çalışırken telefona fazla abanmadığınız sürece 2-3GB değerler bile fazla fazla yeterli. Ancak sizelere de sormuş olalım, bilgisayarından ve mobil tarayıcıdan bizleri takip edenler aşağıdaki sorumuza cevap verirlerse seviniriz. Tabii cevabınıza göre yorumlara da nedenini yazmayı unutmayınız.(webtekno)

Yorumlara Git

Türkiye bu olayı konuşuyor! Seçil Erzan'dan Fatih Terim itirafı!

Dünya böyle tehdit görmedi! 5 milyon İsrailliye ''Sevdiklerinize veda edin'' mesajı yolladılar

Fenerbahçe - Galatasaray maçı | CANLI ANLATIM

YRP’den istifa eden Gülpınar’dan Erbakan’ı kızdıracak şok sözler!

Katil İsrail son dakikayla duyurdu! Lübnan’da binlercesi imha edildi