AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye'den ABD'ye flaş teklif!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan S-400 gerilimin çözümü için teknik çalışma grubu teklifini bir kez daha gündeme getirdi. Çavuşoğlu ayrıca Patriot alabileceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'dan alınan S-400'ler nedeniyle ABD ve NATO ile yaşanan sorunların çözümü için teknik çalışma grubu teklifini yineledi.

Bakan Çavuşoğlu, Washington DC merkezli düşünce kuruluşları Atlantic Council ve Türk Miras Vakfının (THO) ortaklaşa düzenlediği ve video konferans üzerinden yapılan "Yarını belirlemek için bugün ne yapılmalı?" başlıklı panelde konuştu.

Amerika Birleşik Devltlerine teknik çalışma gurubu kurmayı teklif ettiklerini hatırlatan Çavuşoğlu bu teklifin hala masada olduğunu ve NATO'nun bu gruba liderlik edebileceğini söyledi.

"Patriot alabiliriz"

Çavuşoğlu ayrıca Türkiye'nin iyi bir teklif olması halinde Patriot hava sistemi de alabileceklerini ekledi. Fakat Washington daha önce Türkiye'nin S-400'leri iade etmemesi halinde Patriot verilmeyeceğini açıklamıştı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini alması başta ABD ve NATO'yu rahatsız etmişti. Bu nedenle Türkiye F-35 savaş uçaklarını ortak üretim programından çıkarılmıştı.

Türkiye ise S-400'lerin NATO sistemlerine entegre edilmeyeceğini ve herhangi bir güvenlik açığına neden olmayacağını söylemişti.

Kasım ayında ABD Başkanı Donald Trump'la Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buluşmasında teknik çalışma grubunun kurulması konusunda anlaşıldı fakat o tarihten bu yana ciddi bir ilerleme kaydedilmedi.

Türkiye daha önce S-400'lerin nisan ayında aktif hale getirileceğini duyurmuştu ama şu ana kadar bu yönde bir açıklama gelmedi.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…