Kadın - Aile
İrmikli kolay baklava tarifi | Kolay baklava nasıl yapılır?
Kolay baklava nasıl yapılır? Kurban bayramı için hem kolay hem lezzetli bir baklava tarifi arayanlar “Pratik baklava nasıl yapılır?” , “İrmikli baklava tarifi” , “Kolay baklava yufkasından baklava” , “En kolay baklava tarifi” konularını araştırıyor. İşte, lezzetli irmikli baklava tarifi.
Bayram ikramlarının olmazsa olmazı baklavayı şimdiye kadar irmikle hiç denemediyseniz; bu tarifi keşfetmenizi tavsiye ederiz. İşte, hem lezzetli hem farklı bir baklava tarifi.
İrmikli kolay baklava tarifi
Malzemeler: Yarım paket baklavalık yufka 2 su bardağı irmik 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 paket kabartma tozu 2 paket vanilya
Arasına sürmek için: 4 yemek kaşığı tereyağı Bir çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
Kolay baklava nasıl yapılır?
Baklavayı hazırlamaya şerbetten başlamalısınız.
Bunun için su ve şekeri bir tencereye alıp yaklaşık 20-25 dakika kaynatın.
Tereyağı eritin ve bir kasede sıvıyağ ile karıştırın.
İrmik, süt, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasede karıştırın.
Büyük boy bir borcamı yağlayın.
Yağladığınız borcama bir kat yufka serin.
Üst üste 3 kat yufkayı aralarına yağ serip serin.
Hazırladığınız karışımdan 5 kaşık kadar yufkanın üzerine gezdirin.
Sonrasında aralarına yağ sererek 2 kat daha yufka serin.
Yarım paket yufka bitene kadar bu işlemi sürdürün.
Yalnızca baklavanın en üstüne 3 kat olacak şekilde yufkayı yerleştirin.
Yufkalar bitince baklavayı dilimleyin ve kalan yağı üzerine gezdirin.
Baklavayı fırına sürün ve kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavayı 5 dakika kadar bekletin ardından soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun.