AKİT MENÜ

Gündem

‘Bu hükümete muhalefet haksızlıktır’

Bugünkü hükümetin doğrularının hatalarından çok daha fazla olduğunu belirten Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Abdullah Yeğin, “Hükümete muhalefet haksızlıktır” dedi.

2014-03-23 04:20:36

İSTANBUL - Said Nursi’nin talebeleri Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı, Gülen cemaatini eleştirerek, hükümete destek verdi. Fırıncı, “Bu arkadaşlar bu işlerden vazgeçsin. Artık bunların gazete ve TV’lerini dahi takip etmiyorum” derken; Badıllı, “Hükümetin kusurları iyiliklerinin yanında sıfır kalır” şeklinde konuştu.

Hükümetin dine sarılmasına çok iyi baktıklarını, hükümete dua ettiklerini belirten Abdullah Yeğin, hükümetin icraatları sayesinde İslam aleminde de Türkiye’nin sevilmeye başladığını söyledi. “Nereye gitsek ‘Türkiyeli’ dediğimiz zaman bırakmak istemiyorlar” diyen Yeğin, Türkiye’nin her tarafında Kur’an kursu açılması, hükümetin dine ehemmiyet vermesi, Kur’an kursları açmasının herkesin hoşuna gittiğini kaydetti.

Abdullah Yeğin, “Hükümete muhalefet edenler haksızdır. O iş, ecnebilerin, daha ziyade İslami birlik, beraberliği istemeyenlerin zoruyla oluyor. Bunu istemeyenler hakiki Müslüman değildir, menfaatçidir. Hatasız bir hükümet olmaz. Mutlaka bazı hataları olur. Ama ekseriyeti iyiyse İslamiyet’e hadim ise, desteklememiz lazım. Müslüman Müslümanın aleyhinde olmamalı.”dedi.

“BU ARKADAŞLAR KATİYEN BU İŞTEN VAZGEÇSİN”

Nursi’nin diğer talebesi Mehmet Fırıncı, Bediüzzaman’ın devlet ricaline daima tavsiyelerde bulunduğunu dile getirerek, “Üstad, ‘Siz oradan kalkın ben oraya oturayım, bunu yapayım’ katiyen dememiş. Daima tavsiyede bulunmuş. ‘Siz orada oturun, bunları böyle güzel yapın’ demiştir. Yardımcı olmak tarzında... İslam ulemasının da bütün hepsi, hatta İmam-ı Azam hazretleri devlette vazifeyi kabul etmemek için hapiste ölmüş” diye konuştu.

Mehmet Fırıncı, “Hükümete muhalefet etmek için bir izah bulamıyorum. Durup dururken bir Müslüman böyle bir idareye karşı nasıl böyle tavır içine girebilir? Bunun manasını bulamıyoruz. Bu arkadaşlar katiyen bu işten vazgeçsin. Ben artık o gazeteleri, televizyonları bir dakika bile takip etmiyorum. Biz de töhmet altında kaldık. Bu töhmetten bizim de kurtulmamız lazım. Hizmetimize devam ediyoruz. Onlar bu yanlışlıktan vazgeçsin.” dedi.

GÜNAH VE HAYIR AYRI KEFELERE KONUR

Nursi’nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı ise, Bediüzzaman’ın “siyasetsizlikten” maksadının “tarafgirlik yapmamak”, “bütün bütün kendini bir partiye endekslememek” olduğunu vurguladı. Badıllı, “Bugünkü parti ve Başbakan düşse ne olacak. Üstad’ın dediği gibi CHP gelecek. CHP geldi mi o dindarların işine gelir mi? Bir insanın günahı ile hayrı ayrı ayrı kefelere konur. Örneğin, Osmanlı padişahlarından biri oğlunu öldürmüş ama bunun yanında 100 cami, 100 medrese yapmış, binlerce alim yetiştirmiş. Bu hayırla o hayrı yan yana koyduğumuzda elbette hayırlarını tercih edeceğiz. Hükümetin bazı kusurları olabilir ama bu kusurlar onun yaptıkları iyiliklerin yanında sıfır kalır” diye konuştu.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı