AKİT MENÜ

Gündem

Hemşehrilileri: Gülen yoldan çıktı!

Erzurumlu hemşerileri, son yaşanan tartışmalar nedeniyle Fethullah Gülen’e tepkili. Vatandaşlar, “Samanyolu’nu uydu alıcımızdan komple sildik. Gülen son zamanlarda yoldan çıktı. Gülen yıllardan beri insanların dini duygularını istismar etti. Diğer müminler gibi dürüst olsun. Said Nursi’nin yolundan gidiyorum diyor, fakat doğruyu söylemiyor” diyor.

2014-03-24 10:33:17

EROL METİN / ERZURUM - Erzurumlular, 17 Aralık sonrası gelişmeler nedeniyle hemşehrileri Fethullah Gülen’e tepki gösteriyorlar. Komploya maruz kaldığını söyledikleri Başbakan Erdoğan ve AK Parti’ye desteklerini bildiriyorlar. Çiftçilikle uğraşan bir genç, Gülen cemaatine kızgınlığını “Samanyolu’nu uydu alıcımdan komple sildim. Uydu tarandığı zaman bir daha geri gelmesin diye tepe numarasını da sildim. Evimde cemaatle alakalı ne bir söz, ne bir kitap, ne de bir kanal bıraktım” sözleriyle dile getiriyor.

Erzurumlu yaşlı bir teyze, “Tayyip benim canım ciğerimdir” diyor. Başbakan Erdoğan ve AK Parti’ye duydukları sevgiye vurgu yapan bayanlar, “Tayyip’i askerlerin annesi ağlamadığı için seviyoruz. Kızlar başörtüsünden dolayı üniversiteye giremiyordu. Hiç kimse Erdoğan kadar bu ülkeye hizmet etmedi. Ülkemizi kalkındırdı” ifadelerini kullanıyorlar. Bir bayan ise, “Allah’ına kurban olduğumuz Tayyip baba!” diyerek sempatisini anlatmaya çalışıyor. Bayanların Gülen’e duyduğu öfke de “Fethullah Gülen son dönemde yoldan çıktı. Siyasete bulaştı” şeklinde aktarılıyor. Kahvehaneleri ve esnafı dolaşıyoruz. “Gülen Amerika’dan Türkiye’yi karıştırıyor. İnsanlar kasetlere itibar etmedi. Montajdır” deniliyor. Sohbet ettiğimiz bazı MHP seçmenleri, “Burada oylar başa baştır. Kürt kökenli arkadaşlarımız kime oy verirse o kazanır” değerlendirmesini yapıyorlar. MHP’lilerin bu sözlerini aktardığımız Kürt vatandaşlar, AK Parti’ye oy vereceklerini kaydediyorlar. Erzurumlular şehirlerine yatırım yapılmasını, işsizliğin azaltılmasını, fabrika kurulmasını istiyor.

“SAİD NURSİ’Yİ ZİYARET ETTİM”

Yayıncılıkla uğraşan Ali Beyköylü adlı vatandaş, AK Parti ile cemaat tartışmaları için şunları söylüyor: “Her şey meydana çıkıyor. Hükümetin icraatlarını çok olumlu görüyorum. Demokratik açılımı isabetli görüyoruz. Başbakan’ın Gülen’le ilgili eleştirilerine hak veriyorum. Gülen yıllardan beri insanların dini duygularını istismar etti ve son zamanlarda bunu siyasete alet ettiği ortaya çıktı. Fethullah Gülen diğer müminler gibi dürüst olsun. Dini siyasete alet etmesin, devlet işlerine karışmasın. Said Nursi hiçbir zaman dini siyasete alet etmemiştir. Said Nursi’nin yolundan gidiyorum diyor, fakat doğruyu söylemiyor. Irkçılık yaptı. İstanbul’da öğrenciyken Said Nursi’nin mücadelesini duymuştum, merak ediyordum. Cağaloğlu’nda Yeni İstanbul Oteli’nde kendisini ziyaret ettim. Karşımda bütün hayatını dine adamış bir şahıs gördüm. Gençlerin okumalarını tavsiye etti. Risaleleri takip etmemi söyledi.”

“OYUM AK PARTİ’YE”

Taksici Fakrullah Kaya da “Başbakan’ın şahsını sevdiğim için oyum AK Parti’ye. Keşke milletvekilleri de Başbakan kadar olsaydı. Cemaatin yanlış yolda olduğunu görüyorum. Gülen’e kızgınız. Şimdiye kadar Tayyip Erdoğan’ın yanındaydı. Şimdi menfaati gereği mi uzaklaştı? Kişisel çıkarları, ülke çıkarının önünde mi?” yorumunu yapıyor.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı