AKİT MENÜ

Gündem

Davutoğlu: Esed’in sözcüsü gibiler

Seçim çalışmalarını sürdürdüğü Konya’da gazetecilerin düşürülen Suriye uçağı ile ilgili sorularını cevaplayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “sınır ihlâli sonrası angajman kuralları gereği gerçekleşen bu olayı seçimlerle irtibatlandırmak art niyetliliktir, daha ileri gidersem vatana ihanettir” dedi.

2014-03-25 09:39:40

KONYA - Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Olayın seyri çok açıktır. Bugün bazı yayın organlarında gördüğüm hususlar konusunda çok açık bir ifadeyle dile getirmek isterim ki; Suriye uçağı, sınırımızı 1 kilometre derinliğinde ihlâl etmiştir. Bu konuda elimizde çok güçlü deliller, zaten Genelkurmay Başkanlığımızca tüm çalışmalar da yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin caydırıcı gücü, barışın da teminatıdır. Bu caydırıcı gücü test etmeye kimsenin kalkmaması, cüret etmemesi gerekir” dedi. Olayı müttefik ülkeler ile de paylaştıklarını belirten Davutoğlu, “BM Güvenlik Konseyi’ne, BM Genel Kurulu’na ve NATO’ya bir mektupla bildirimlerde bulunduk, gerekli dökümanları verdik. Sınır ihlâlinin oluş seyriyle ilgili kapsamlı izahatlarda bulunduk. Daha sonra NATO Genel Sekreteriyle de konuştum. NATO Genel Sekreteri, ittifakın ve bütün müttefiklerin açık desteğini ifade ettiler. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir ittifak üyesi olarak her zaman yanında olduklarını ifade ettiler” diye konuştu. Düşürülen uçak ile seçimler arasında irtibat kuranlara sert çıkan Davutoğlu, “Seçimlerle ilgili hiçbir kaygı veya bu anlamda seçim güvenliği konusunda hiçbir mesele yokken, açık bir şekilde elimizde bütün verilerle sınır ihlâli yapılmışken, bu olayları seçimle irtibatlandırmak, basiretsizlik ve art niyetliliktir. Biraz daha ileri gidersem, açık söyleyeyim, bunu vatana sadakatle uzlaştırmak mümkün değildir ve ihanettir” diye konuştu.

GEREKİRSE YİNE YAPILIR

Zamanlama konusunda yapılan yorumların, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ciddiyeti ve kararlılığı konusunda, tereddüt ifade eden bir takım beyanların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurgulayan Davutoğlu, “Hele hele bunların Türkiye’de ifade edilmiş olması çok üzücüdür. Yani, Suriye hava kuvvetlerine; ‘gelin bizim sınırımızı ihlâl edin’ diye bir davetiye mi çıkarmış hükümetimiz? “ dedi. CHP’nin Esed yanlısı iddialarına da cevap veren Davutoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları, bütün vatandaşlarımızın sınırlarıdır, onurudur. Hükümetimiz ve silahlı kuvvetlerimiz bu onuru korumuşlardır. Gerektiğinde, tekrar olursa tekrar koruyacaklardır. Bu konuda spekülasyon yapanlar, bir takım televizyon programlarındaki yayınları gördüğümde, bazı yayın organlarını okuduğumda, sanki Suriye rejiminin sözcüsü gibi davranıyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Türkiye içinde de bu yayınları yapanlar, Suriye rejiminin ihlâli karşısında silahlı kuvvetlerimizle ve hükümetimizle omuz omuza durmak yerine, şüphe uyandırmaya çalışan yayınlar yapanlar, açık söylüyorum ki; bunlar daha önce tır meselesinde de bu yayınları yaptılar. Bunları da kamuoyumuzun takdirine bırakıyorum” dedi.

CENAZEYE KATILDI

Davutoğlu, dün ayrıca seçim çalışmaları sırasında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Selçuklu İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Talha Bayrakçı’nın cenazesine katıldı.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı