AKİT MENÜ

Gündem

Mücahid Sarıgül!...

Ne hale geldik bir bilseniz. Sizce bu durum kimin eseri? Kim müslümanları bu hale getirdi? Hangi çıkar ilişkileri, hangi dengeler, ne tür gerekçeler müslümanların böylesine acınacak, böylesine sersefil bir hale gelmesini meşru ve mazur gösterebilir? Karşılığında neyi aldık da “İslami duruş”un vakarını kaybettik? Aldığımız karşılık, “ilahi rıza”yı kazandıracak mı bize? Varıp İslam’a taban tabana zıt bir akıma payanda olmaya değecek ne kazandık da, karşılığında benliğimizi, kimlik ve kişiliğimizi kaybettik?

Biliyorum, “neden bahsediyorsun?” diyorsunuz. Söyleyeyim. Geçen gün, Cemaat-Parti kavgasının konuşulduğu bir ortamda, yıllardır tanıdığım samimi bir müslüman, galeyana gelip “mücahid Sarıgül!” diye slogan atmasın mı?

Kendisi sempatiyle baksa da hiçbir zaman “Cemaat mensubu” olmamış biri. Milli Görüş çizgisinden gelip AK Parti’ye demir atmış bir şahsiyet. Ancak “Parti-Cemaat kavgası”nın geldiği noktada Parti’nin tutumunu o kadar abartılı, haddi-hududu aşmış, doz aşımına uğramış buluyor ki, sırf buna inat, Sarıgül’e oy vereceğini söylüyor!

Şaştım kaldım doğrusu...

Şimdi kaç kişi bu kavganın anaforunda çizgisini değiştirdi, kaç kişi bu ülkede İslam’ın köküne kibrit suyu döken, Allah’ın hükümlerini iktidardan indiren geçmişe sahip bir partiye teveccüh gösterir hale geldi? Ve neden, nasıl böyle oldu? Bunun muhasebesini yapan var mı?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı