AKİT MENÜ

Gündem

İHH: Türkiye’de, İsrail yanlısı hakimler var

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Yıldırım, “Bu ülkede de öyle korkunç bir İsrail lobisi vardı ki, bu davayı açana kadar adeta kan kustuk, zehir içtik ama dayandık, sabrettik, çok şükür Türkiye’de bu ceza davasının açılmasına sebep olduk, vesile olduk ve tüm Filistinliler’e umut olduk. Bu ülkenin bazı hakimleri hâlâ İsrail yanlısı” dedi.

2014-03-26 09:45:18

İSTANBUL - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye’de “korkunç” bir İsrail lobisi olduğunu ifade ederek, “Bu davayı açana kadar adeta kan kustuk, zehir içtik ama dayandık, sabrettik, çok şükür Türkiye’de bu ceza davası açılmasına sebep olduk, vesile olduk ve tüm Filistinliler’e umut olduk. Bu ülkenin bazı hakimleri hâlâ İsrail yanlısı” dedi.
               
Yıldırım, vakfın ev sahipliğinde düzenlenen “Mavi Marmara’nın Adalet Arayışı” başlıklı panelde yaptığı konuşmada, panelde, Mavi Marmara ile ilgili açılan davalarda gelinen son noktaların tartışılacağını belirtti. İsrail’in, Mavi Marmara olayının unutulacağını, Türkiye ile olan ilişkilerinin tekrar düzeltileceğini düşündüğünü dile getiren Yıldırım, “Kendilerine çok güveniyorlardı. Bizzat bana ve bir kaç arkadaşıma aynen ifadeleri şuydu; ‘Sizi Mavi Marmara’da öldüremedik ama Türkiye’de öldüreceğiz.’ Çok ilginç bir ifade. Bu toprakları kendilerinin zannediyorlardı. Asla kendilerine dava açılamayacağını düşünüyorlardı. Süreç içerisinde birbirimize düşünmeyeceğimizi, hatta birbirimizi suçlayacağımızı zannediyorlardı. Öyle söylüyorlardı” diye konuştu.               

Bu katılımda bütün dinlerden insanların olduğunu ancak, İsrail’in kaçırdığı bir nokta bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: “O da dünya vicdan hareketi, dünyadaki vicdan sahipleri, hangi dinden olursa olsun, zulme uğrayan kimse, hepimiz, o mazlumun yanındayız. Gazze’de Hristiyan, ateist, Yahudi olması fark etmiyor. Böyle ablukaya alınmış, böyle ambargo altına alınmış bir topluluksa, yine bu arkadaşlarım ve diğerleri hep beraber yola çıkardık. Bunu da hiç kimse engelleyemezdi. Engellemeye gücü de yetmezdi. Çünkü elinde silah olanlar, korkak ve teröristtir. Mazlum çocukları ve kadınları öldürenler; teröristtir. Bunlar dünya egemeni olsa da... Bakın bütün dünya bunlara karşı çıktı.               

Türkiye’de İsrail’e dava açtığımız zaman çok zorlandık. Bu ülkede de öyle korkunç bir İsrail lobisi vardı ki, bu davayı açana kadar adeta kan kustuk, zehir içtik ama dayandık, sabrettik, çok şükür Türkiye’de bu ceza davası açılmasına sebep olduk, vesile olduk ve tüm Filistinliler’e umut olduk. Bu ülkenin bazı hakimleri hâlâ İsrail yanlısı. Furkan Doğan’ın babasının Kayseri’de açtığı dava, İsrail yanlısı gibi davranan bir hakim tarafından, ‘İsrail yargılanmaz’ diye ret edildi.”

Yıldırım, şöyle konuştu: “Birileri devreye giriyor, bu ceza davasından sonuç alınmasını uzatmak istiyor. İsrail’e, Türkiye’deki İsrail yandaşlarına, diplomasinin, lobiciliğin soğuk labirentlerinde gezip de insanlığı unutanlara meydan okuyorum; bu davayı istediğiniz kadar uzatın. ”              

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı