AKİT MENÜ

Gündem

MASAK’tan Kaynak’a baskın

Bir ihbarı değerlendiren MASAK, paralel yapılanmanın finansal ayaklarından biri olduğu iddia edilen ve bünyesinde 23 şirket barındıran Kaynak Holding’e baskın düzenledi. İlk incelemelerde kara para trafiği ve vergi kaçakçılığı tespit edildi.

2014-03-27 02:33:37

Bir ihbarı değerlendiren MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) ve İstanbul Mali Şube ekipleri, paralel yapılanmanın finansal ayaklarından biri olduğu iddia edilen Kaynak Holding’e baskın düzenledi. Yapılan ilk incelemelerde kara para trafiği ve vergi kaçakçılığı tespit edildi.

Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding, kara para ve vergi kaçakçılığı iddiaları kapsamında MASAK ve İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından basıldı. İncelemenin, holding bünyesinde çalışan, finans trafiğinde etkili bir pozisyonda bulunduğu belirtilen yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine başlatıldığı öğrenildi.

KARA PARA TRAFİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan ilk incelemeler sonunda kara para trafiğinin ve vergi kaçakçılığının izine rastlanması üzerine Kaynak Holding’in İstanbul Bulgurlu ve Mahmutbey’deki merkez binalarına MASAK ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın düzenlendi. MASAK elemanları holdingin mali, finans hareketlerine ilişkin belgelere ve bilgisayardaki kayıtlarına el koydu. İncelemenin, özellikle holding bünyesindeki Sürat Kargo ve bilişim şirketleri üzerinde yoğunlaşarak gerçekleştirildiği belirtiliyor. Özellikle eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding, 16 farklı sektörde, bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

1979 yılında İzmir’de kurulan ve bir dönem Sızıntı Dergisi’ni yayınlayan Kaynak Holding, Fetullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı