AKİT MENÜ

Gündem

Merhamet seferberliği

Malum zihniyetin yıllarca hedef aldığı, yıpratmak ve bitirmek için uğraştığı Diyanet İşleri Başkanlığı, İHH, Deniz Feneri Derneği, Hayrat, Sadakataşı gibi kurum ve kuruluşlar İzmirli afetzedelerin yaralarını sarmak için yarışırken; ADD, ÇYDD gibi sözde çağdaş ve Atatürkçü dernekler sadece birer başsağlığı dilemekle yetindi.

2020-11-03 17:24:52

Din karşıtı mihrakların yıllardır hedef aldığı, yıpratmak ve bitirmek için uğraştığı Diyanet, İHH, Deniz Feneri, Hayrat, Sadakataşı gibi kurum ve kuruluşlar İzmir’de afetzedelerin imdadına koşarken; ADD, ÇYDD gibi sözde çağdaş ve Atatürkçü dernekler sadece başsağlığı dilemekle yetindi. İdare binası çürük çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi gibi yerel kurumları bile sınıfta kaldı. İzmir’in yaralarını sarmak için seferber olan kurum ve kuruluşlar şunlar:

Cami ve Kur’an kursları depremzedelere açık

Laikçilerin sık sık “Kapatılsın” şeklinde gündemi oluşturduğu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, geniş yatak kapasitesine sahip Şüheda Kız Kuran Kursu, Ayyıldız Erkek Kuran Kursu, Kestanepazarı Erkek Kur’an Kursunu, İzmir’de evlerine giremeyen afetzedelerin kullanımına açtı. DİB Başkanı Ali Erbaş, camilerin de ihtiyaç duyan vatandaşların konaklaması için hizmete açık olduğunu duyurdu. Diyanet, deprem bölgesinde günlük 10 bin öğün kapasiteli mobil mutfak oluşturdu. Diyanet personelleri Tepecik Eğitim Araştırma ve Ege Üni. Hastanesi’nde tedavi gören depremzedelere manevi destek veriyor.

Kızılay’ın merhamet eli İzmir'i sardı

Sürekli hedef alınan Kızılay da, 249 personelle depremzedeler için merhamet seferberliği başlattı. Kızılay şu ana kadar 31 bin 458 çorba, 10 bin 26 paketli gıda, 10 bin 257 adet su, 12 bin 604 adet sıcak/soğuk içecek, 2 bin 49 barınma çadırı, 51 genel maksat çadırı, 1.256 adet ısıtıcı, 16 bin 50 battaniye, 2 bin 657 mutfak seti, 6 bin 888 yatak, 5 mobil mutfak yardımı ulaştırırken; 5 ikram aracı ve 8 öncü haberleşme aracıyla 7-24 deprem nöbetinde. Günlük 60 bin kişiye sıcak aş ulaştırma kapasitesine sahip Kızılay, 17 farklı noktada 3 öğün sıcak yemek çıkarıyor.

İHH yine öncü

İnsani yardımda Türkiye’nin parlayan yıldızı olan İHH Vakfı, 32 şehirden 286 kişilik arama kurtarma ekibi, 2 arama kurtarma köpeği, 52 araç ve mobil aşeviyle bölgede. Vatandaşlara su ve maske dağıtımı yapan İHH, İzmir’de 4 farklı noktada sıcak yemek ikramında bulunuyor. İHH Kurtarma ekiplerinin enkaz bölgelerinde canları pahasına yürüttükleri çalışmalar fotoğraf karelerine de yansırken, görenleri duygulandırıyor.

Afetzedelere Deniz Feneri

Deniz Feneri Derneği, 4 ekip, 30 personelle 1000 battaniyelik yardım ulaştırdı. Deniz Feneri ekipleri hem koronavirüs hem depremle karşı karşıya kalan İzmirlilere maske, kolonya gibi hijyen malzemeleri dağıtıyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği hem afetzedeler ve arama kurtarma görevlilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Hayrat, görevlilere ve depremzede su, gıda ve battaniye gibi acil yardım malzemeleri dağıtıyor.

Hem kurtarma hem aş

Beşir Derneği, İzmir Ege Üniversitesi Hastane yerleşkesine konuşlanan mobil aşevinde pişirdiği sıcak yemekleri İzmirliler için dağıtıyor. 5 bin kişilik yemek üretim kapasitesine sahip aşevinde afetzede vatandaşların sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor. Beşir Derneği, arama kurtarma çalışmaları için var gücüyle mücadele eden personellere yönelik enkaz alanında kek, bisküvi ve poğaça gibi ikramlar gerçekleştiriyor.

İzmirli'nin Sadakataşı

Sadakataşı Derneği özellikle Bornova ilçesinde yoğunlaşarak bölgenin yaralarını sarıyor. Bornova’da çadırkentte konaklayan vatandaşlara meyve ikramında bulunan Sadakataşı Derneği, Bornova Aşık Veysel parkındaki çadırlarda konaklayan afetzedelere acil yardım ekibi tarafından akşam yemeği ikramları yapıldı.Yine Bornova’daki çadırkentte konaklayan vatandaşlara kahvaltılık ikramları da Sadakataşı ekiplerince yapılıyor.

Cansuyu Derneği, arama kurtarma çalışmalarına aktif destek verirken, depremin ilk saatlerinden itibaren depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.

ADD ve ÇYDD'nin izi yok

21 yıldır CHP’nin idare ettiği İzmir 6,6’lık depremle büyük ölçüde sarsılırken, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana kent binasının dahi depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. 2006’da çürük olduğu raporlanan binada faaliyet gösteren İzmir BŞB, depreme değil LGBT’ye çalıştı. İzmir Belediyesi binasının kolonlarını LGBT renkerine boyayan CHP’li Başkan Tunç Soyer, boyama işlemleri için 14 kolona 200 bin TL yani bir ev parası ödemişti.

CHP’li Konak Belediyesi’nin idare binasının da çürük olduğu belirlendi. 2006’da yapılan zemin sondaj ve etütlerde; binanın deprem yönetmeliğine uygun olmadığı, temellerinde güçlendirme yapılması gerektiği, binayı taşıyan kazıkların da kırık olduğu tespit edildi.

 

FARUK ARSLAN

Yorumlara Git

‘İsrail 2 yıl içinde…’ Umarız dediğin olur siyonist yalakası Trump

''Makas atarak'' 5 kişinin ölümüne neden olmuştu! Trafik teröristine komik ceza

Sözcü’yü dansöze çevirdiler! Instagram’ın borazanı olursan böyle rezil olursun

Türkiye tarihinde böylesi olmamıştı! Selçuk Bayraktar müthiş rakamı verdi

Kamala Harris ABD'yi karıştırdı! "Çekinmem vururum"