AKİT MENÜ

Gündem

Dicle Üniversitesi'nden Gülen açıklaması

Gazetemizin dünkü sayısında yayınlanan ve sitemize de alıntıladığımız, "Dicle üniversitesi, Gülen’e ait vakıf üniversitesine niye finansör oluyor?" başlıklı yazı ve habere Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'tan açıklama geldi. İşte bugünkü Akit'te yayımlanan o açıklama..

2014-04-10 23:08:16

Dicle Üniversitesi: Garantör üniversiteyiz

09 Nisan 2014 tarihli Yeni Akit gazetesinde yer alan “Dicle Üniversitesi, Gülen’e Ait Vakıf Üniversitesine Niye Finansör Oluyor” başlıklı haberde, üniversitemiz hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirecek bir yayın yapılmıştır.

Haberde, “Dicle Üniversitesi ile Selahattin Eyyubi Üniversitesi kolkola yürüyorlar. Bir devlet üniversitesi, imkanlarını bir vakıf üniversitesinin adeta emrine veriyor.” cümleleri kullanılarak Üniversitemiz adı geçen vakıf üniversitesinin adeta bir finansörü olarak lanse edilmiştir.

Dicle Üniversitesi adı geçen vakıf üniversitesine finansör değildir.. Mevcut Yüksek Öğrenim Kurumu mevzuatına uygun olarak, yeni kurulan bir vakıf üniversitesinin bir devlet üniversitesi garantörlüğünde bulunması gerektiğinden ve aynı ilin üniversiteleri olması hasebiyle Dicle Üniversitesi yeni kurulan Selahattin Eyyubi Üniversitesinin garantörlüğünü üstlenmiş bulunmaktadır. Garantörlük ile adı geçen vakıf üniversitesine herhangi bir maddi destek söz konusu olmayıp Yüksek Öğrenim Kurumu’nun ilgili mevzuatına göre ileride oluşabilecek olumsuzluklara karşın öğrencilerin eğitim hakları koruma altına alınmıştır.  
 
Asılsız iddia ve suçlamaları tamamen reddediyoruz. Üniversitemizi yıpratmaya yönelik bu haksız isnat konusunda takdiri kamuoyu vicdanına bırakıyoruz.    

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
PROF. DR. AYŞEGÜL JALE SARAÇ

Not: Yukarıdaki açıklama mahkeme kararıyla yayınlanan bir açıklama değildir. Gazetemizin “cevap hakkı”na gösterdiği saygı gereği; şu an için herhangi bir kanuni zorunluluk olmadığı halde yayınlanmıştır.

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe