AKİT MENÜ

Gündem

“Eline kelepçe vurulan MİT nasıl çalışacak?”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Meclis’te görüşülen ve MİT Kanunu’nda değişiklik öngören teklife ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANKARA - Meclis’te görüşülen ve MİT Kanunu’nda değişiklik öngören teklife ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Kanunu’nda değişiklik öngören teklife ilişkin, “Milli güvenliğimizle ilgili her konuda görev verilir ve o da yerine getirmek durumundadır. Bunları yaptığında bir MİT mensubu veya müsteşarı, savcılar hemen onu ifadeye çağırıyor, gözaltına alma teşebbüsleri, o MİT nasıl çalışacak? Devletin güvenliği için o görevleri nasıl yapabilir? Bunları düzenlemeniz gerekiyor” dedi. MİT yasasının 1984’te çıkarıldığını hatırlatan ve bu yasanın mevcut ihtiyaçları karşılamadığını, siber güvenlik ve internet gibi konuları içine almadığını dile getiren Atalay, “Bunları düzelten ve biraz da MİT’in görevlerini daha iyi yapması için, biraz daha o insanlara güvence vermeyi amaçlayan bir teklif” diye konuştu.

Atalay, “Olayları yaşadık, neredeyse İstanbul savcıları MİT müsteşarını alıp götürüp kelepçe takacaktı. Veya Adana’da yaşadık. MİT’in yürüttüğü bir şeyde, tırlar, orada kontrol edildi, MİT mensupları yerlere yatırıldı, onlara kelepçe takıldı. Bir ülkenin istihbarat teşkilatı böyle çalışmaz” dedi.

Yorumlara Git

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması