AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Gerçek keşkül nasıl yapılır? Pastane usulü keşkül tarifi

Tam ölçülü keşkül nasıl yapılır? Osmanlı'dan günümüze ulaşan leziz tariflerden biridir keşkül. Peki, gerçek keşkül nasıl yapılır? Tam ölçülü keşkül tarifi

Hem hafif hem de leziz bir tatlıya kim ‘hayır’ diyebilir? Osmanlı’dan günümüze en lezzetli tatlılardan biri olan keşkülün tarifi için kağıt ve kalemlerinizi hazırlayın…

Pastane usulü keşkül tarifi

Malzemeler: 2 litre süt 2,5 yemek kaşığı nişasta 2,5 yemek kaşığı un 2 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı vanilin 1 çay bardağı toz badem ya da ceviz

Gerçek keşkül nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içine yumurtayı kırın ve iyice karıştırın.

Ardından şekeri ve sütü ekleyip ocağın atını açın.

Tatlıyı karıştırmayı sürdürün.

Süt kaynamaya başlayınca nişastayı bir miktar suyla açıp tencereye yavaş yavaş ekleyin.

Toz badem ilave edip karıştırın.

Keşkül kıvam alınca kaselere bölüştürün.

Ardından tatlınızı badem ve tarçınla süsleyebilirsiniz.

2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra tatlınızı ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorumlara Git

Suriye'de Alevi kışkırtmasının sebebi belli oldu: Biz de federasyon istiyoruz!

Ölümle dansı ucuz atlattı! Şişli’de makas terörü bu kez alevlerle bitti

65 ilde zehir tacirlerine operasyon! 768 şüpheli yakalandı

Piyango, bahis ve at yarışı neden haram? Ali Rıza Demircan Hoca yazdı!

Trump Kennedy’nin adını sildirip kendi adını yazdırdı! Tepkiler gecikmedi