AKİT MENÜ

Gündem

Dışişleri’nden kınama

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen karar tasarısını onaylaması Türkiye’nin tepkisini çekti.

YENİ AKİT / ANKARA - Karar tasarısı üzerine bir kınama mesajı yayınlayan Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin konum, yetki ve sorumluluk alanıyla bağdaşmayan bir tasarrufta bulunduğunu belirtti. Bakanlık açıklamasında “Tarihi ve hukuku çarpıtan bu siyasi istismar çabasını reddediyor, peşin hükümlü ve hukuki temelden yoksun söz konusu girişime öncülük edenleri kınıyoruz” denildi.

“DAHA İLERİ GİTMEYİN” UYARISI…

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İnsanlığa çok büyük acılar yaşatan 1. Dünya Savaşı sırasında cereyan eden trajik 1915 olaylarına ilişkin adil bir hafızaya, bu ortak tarihin sahipleri olan Türkler ve Ermeniler tarafından birlikte diyalog ve empati yoluyla nasıl ulaşılabileceği yoğun biçimde ve her yönüyle esasen irdelenmektedir… Türkiye-Ermenistan protokollerine de yansıtılmış olan ‘Ortak Tarih Komisyonu’ kurulması önerimiz, bu çerçevede hâlâ gündemdedir. Önümüzdeki dönemde, ABD Kongresi’nin bu gibi yapıcı olmayan girişimlerle Türkiye-ABD ikili ilişkilerine zarar vermek yerine, mevcut konjonktürde her zamankinden daha fazla önem arz eden tarihi ittifak ve ortaklığımızı pekiştirmeye yönelik çabalar içinde olması; bu ve benzer karar tasarılarının yasama gündemi içinde daha ileriye götürülmemesi önem taşımaktadır.”

Yorumlara Git

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması