AKİT MENÜ

Teknoloji

Samsung, hafıza kartı boyunda SSD üretti

Samsung, gelecekte anakartlarda bütünleşik olarak kullanılacak BGA tipindeki SSD’lerin ilk örneğini üretti.

SATA formundaki 2.5 inç en hızlı SSD’yi yaz aylarında duyurmaya hazırlanan Samsung, bir yandan da minyatür SSD çözümlerine yoğunlaşıyor. Şirket, son olarak M.2 yapısındaki SSD’lerden çok daha küçük olan, BGA formundaki SSD’lere yönelmiş. Hatta bunun ilk örneğinin fotoğrafı da bir süre önce ortaya çıktı. PM971 olarak isimlendirilen BGA formundaki SSD, 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı kapasitede geliyor.

BGA formundaki SSD’lerin en büyük avantajı çok küçük boyutları. En küçüğü 16×20 mm boyutlarında olan bu SSD’lerin en büyükleri ise 28×28 mm. Hafıza kartı boyutlarında olan BGA SSD’ler hayli yüksek performans sergiliyor. Samsung PM971, 1500 MB/sn okuma ve 600 MB/sn yazma yapabiliyor. MLC tipinde V-NAND bellek yongalarının kullanıldığı SSD’nin saniyedeki işlem sayısı ise 190 bin okuma ve 150 bin yazma.

Minik boyutlarda yüksek performans sunan yeni SSD’ler, bu sayede gelecekte anakart üzerinde bütünleşik şekilde yer alacaklar. BGA formundaki SSD’lerin özellikle dizüstü bilgisayar ve mobil aygıtlarda da kullanılması bekleniyor. Tahminlere göre yeni SSD, 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren bazı ürünlerde yer almaya başlayacak.
(Star)

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular