AKİT MENÜ

Teknoloji

Yasa dışı telefon devri bitiyor

ABD'de yeni telefon almak isteyenler kişisel kimlikleri ile sisteme kayıt olmaları yönündeki önerge kongreye sunuldu. Bu önerge tasa dışı telefon devrini bitirecek.

Terör, kaçakçılık vb. faaliyetlerin çoğunlukla yasa dışı cep telefonlarıyla yapılmasının tespit edilmesi üzerine Kalifornia Kongre Üyesi Jackie Speier harekete geçti.

Terör, kaçakçılık gibi faaliyetleri önceden tespit etmek ve harekete geçilmeden önce önlemek adına, yeni telefon alan kullanıcıların kişisel kimlikleri ile kayıt yaptırma zorunluluğuna tabi olacağı yasa tasarısı, kongreye sunuldu.

Yasa dışı telefonların ABD’de tamamen yasaklanması yönündeki girişim, ayrıca “kullan-at” telefonlarını da ülke genelinde yasaklama amacını taşıyor.

Yasa önergesine göre, Kaliforniya’da telefon satın almak isteyen herhangi bir kullanıcı, kişisel kimlik bilgileri ile telefonu kaydettirmek zorunda kalacak.

Yani bir nevi yurt dışından ülke içine sokulan telefonlara uygulanan prosedürün bir benzeri uygulanacak.

Shift Delete yer alan habere göre sistemi izleyen devlet, söz konusu terör, kaçakçılık gibi faaliyetleri eyleme geçmeden durdurabilecek.

Kongre Üyesi Jackie Speier Facebook’tan yaptığı konuyla ilgili açıklamada, bu tasarının terör, kaçakçılık, modern kölelik gibi faaliyetler konusundaki güvenlik açığını kapatmaya yönelik olacağını ifade etti.

ABD’de benzin istasyonları gibi pek çok noktada cep telefonlarının satıldığı düşünülürse, onlar açısından bakıldığında kabul edilebilir bir durum. 

Yorumlara Git

CHP diktası işçileri kovdu! Özgür Özel'e çıtını çıkaran ekmeğinden oluyor

Amerikalılara izin çıktı! O ilimizden petrol çıkaracaklar

Faturalar cep yakıyor! Rakıyı bırak suyu indir

Fiat'ın sahibinin mal varlıklarına el konulacak

Tam 150 ton! “Çevreci” CHP bakın neler yapmış neler