AKİT MENÜ

Teknoloji

Whatsapp Beta'da bulunan süper özellikler

Whatsapp'dan önce beta sürümüne gelen bazı özellikler, mesajlaşma uygulamasını sık kullanan kişilerin oldukça işine yarayacak.

2016-03-31 20:09:19

Telegram'ın büyümesiyle birlikte yerini sağlama almak için atağa kalkan Whatsapp, aylarca yeni emojiler bile sunmazken yeni yazı stilleri kullanmaya, çeşitli dosya türlerini desteklemeye ve sıra dışı özellikler edinmeye başladı. Bu özellikler, herkesin kullanabildiği Whatsapp'a gelmeden sadece başvuruyle kayıt olunabilen Whatsapp Beta'ya geliyor ve bu programa kayıtlı olan kişiler tarafından denenerek, değerlendiriliyorlar.

Whatsapp Beta'ya uzun zamandır beklediğimiz bir özellik geldi. Bu özellik sayesinde bildirim olarak görünen mesaja, Whatsapp'a giriş yapmadan kontrol paneli üzerinden cevap verebilmemiz mümkün olacak. Gelen mesajın alt kısmında bulunan "Cevapla" butonunu tıklamanızla birlikte karşılacağınız klavye, ses gönderme butonu ve emojiler, hızlı bir şekilde cevap vermenize yardımcı olacak. Tabii ki bu yeniliği kullanarak mesajlarınızın tamamını açmaktan da kaçınabilirsiniz.

Bunın yanı sıra grup konuşmalarını daha kolay bir şekilde düzenleyebilmenizi sağlayan bir özellik de yeni gelenler arasında bulunuyor. Bu özellik sayesinde grup konuşmasının profil fotoğrafına basılı tutarak bazı grup konuşması seçeneklerine erişebilmeniz mümkün. Seçenekler arasında grubun bildirimlerini açma/kapatma, okundu olarak işaretleme/işaretlememe ve arşive ulaşma gibi şeyler bulunuyor. Ayrıca birden fazla kişiyi seçerek bu seçenekleri kullanabilmeniz de mümkün.

Aynı zamanda, konuşma sırasında arka planı tek hamleyle arka planı değiştirebilmenizi mümkün kılan bir özellik de geldi. Önceden belirlediğiniz tek renkli arka plan resimleri arasında seçim yapmak için konuşma esnasında ekranı sola kaydırmanız yeterli olacaktır.

Elbette bu özelliklerin kesinlikle kullanıma sunulacağını söyleyemeyiz. Sonuçta şu an beta sürümündeler, yani deneme aşamasındalar.

 

(Webtekno)

Yorumlara Git

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar

Türk bayrağı açan Cihat Yaycı Paşa meydan okudu

Göz göre göre varil varil petrol çalınıyor! Türk savaş helikopterleri peş peşe havalandı

Eşi tabutunu böyle öptü! Şehit Polis Şeyda Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı!

CHP'li belediye Osmanlı mezarlığını yerle bir etti!