AKİT MENÜ

Teknoloji

Skype'a bot özelliği geldi

Son güncellemeyle birlikte Skype'a botlar eklendi. Artık bu botlardan bazı işlemlerinizi halletmelerini isteyebileceksiniz.

2016-03-31 20:23:45

Günden güne büyüyen iletişim platformlarından birisi olan Skype, son güncellemeyle birlikte uzun zamandır beklediğimiz botlarına kavuştu. Build 2016 etkinliğinde tanıtılan bu botlar, Skype'ı kullanan kişilere hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş olan yazılımlar. Örneğin Skype listenizde bulunan birisinin hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorsunuz ancak herhangi bir nedenden ötürü bunu gerçekleştiremiyorsunuz. Bu durumda Skype'ın yeni botundan yardım istiyorsunuz ve o da size kullanıcı hakkında gerekli bilgileri verebiliyor.

Bu botların Skype deneyimini kolaylaştırmak için geliştirildiğini söyleyen Microsoft, bot sisteminin ilk denemesini Cortana'nın yapay zekasını kullanarak gerçekleştirdi. Zaman içerisinde gelişecek olan bot sistemi ona verdiğiniz görevleri yerine getirebilecek. Bu görevlere takvim düzenlemeleri yapmak, seyahat işlerini ayarlamak ve hatta sizin için otelden yer ayırtmak bile dahil. Skype'ın bot özelliği şimdilik sadece mesajlaşma sistemi üzerinden kullanılabiliyor ancak Microsoft, ilerleyen tarihlerde bu sistemin ses ve videolarda da kullanılabileceğini de belirtti.

iOS, Android ve Windows için kullanıma sunulmuş olan bot özelliği, geliştiricilerden de yardımlar bekliyor. Microsoft bu özelliğin geliştirilebilmesi için yeni düzenlemeler yaptıklarını ve Skype Developer Program'ı değiştirdiklerini açıkladı.

 

(Webtekno)
 

Yorumlara Git

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar

Türk bayrağı açan Cihat Yaycı Paşa meydan okudu

Göz göre göre varil varil petrol çalınıyor! Türk savaş helikopterleri peş peşe havalandı

Eşi tabutunu böyle öptü! Şehit Polis Şeyda Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı!