AKİT MENÜ

Teknoloji

FBI, şimd de başka iPhone'ların peşinde

San Bernardino felaketinden sonra iPhone kilidini kırmayı başaran FBI, şimdi başka bir davadaki iPhone cihazını da kırmak istiyor.

2016-03-31 20:56:57

Çarşamba günü FBI, Amerika’nın Arkansas eyaletindeki bir çifti öldürmekle suçlanan iki genç şahısın, iPhone ve iPod cihazlarının kırılmasına yardım edeceğini duyurdu. San Bernardino olayındaki iPhone’un kırılmasının hemen üzerine gerçekleşen bu olay, yeni bir gerginlik başlatabilir.

Salı günü, davacıların FBI yardımına başvurmaları için ertelenen 18 yaşındaki Hunter Drexler’a karşı olan dava, Haziran 27’e sarktı. FBI, iPhone kırma işleminin nasıl olduğunu henüz söylemiyor. Ayrıca Arkansas davasındaki iPhone ve iPod’un kırılabilir olup olmadığı da henüz bilinmiyor.

FBI, İPHONE’U NASIL KIRIYOR?

Shift Delete'nin haberine göre, Robert ve Patricia Cogdell’i öldürmekle suçlanan 18 yaşındaki Hunter Drexler ve 15 yaşındaki Justin Staton, her ne kadar cihazlardaki bilgilerin ortaya çıkmasından korkmadıklarını söyleseler de, davacılar cinayetin telefon görüşmelerinin ve planlarının cihazlar içinde olduğuna inanıyor.

Apple, haklı olarak FBI’ın elinde bulunan bu yazılımın, yanlış ellere geçebileceğini ve milyonlarca kullanıcının özelinin ve bilgilerinin ortaya çıkabileceğini düşünüyor. Apple, hükümetin kırma işlemini nasıl yaptığını bilmek istiyor ancak, FBI henüz sırlarını ortaya çıkarmıyor.

Yorumlara Git

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar

Türk bayrağı açan Cihat Yaycı Paşa meydan okudu

Göz göre göre varil varil petrol çalınıyor! Türk savaş helikopterleri peş peşe havalandı

Eşi tabutunu böyle öptü! Şehit Polis Şeyda Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı!

CHP'li belediye Osmanlı mezarlığını yerle bir etti!