AKİT MENÜ

Gündem

Allah’ın ipine sımsıkı sarılın

Görmez, “İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat’tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam’dan dumanlar yükselmeye devam ediyor. Aramızdaki kardeşliği ve samimiyeti yeniden inşa etmek zorundayız. Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız” dedi.

2014-04-16 01:14:59

TRABZON - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat’tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam’dan dumanlar yükselmeye devam ediyor” dedi.

Görmez, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Trabzon Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hafta nedeniyle düzenlenecek etkinliklerde samimiyet kelimesini sürekli kullanarak Hz. Muhammed’i yâd edeceklerini söyledi. İslam ülkelerinde yaşanan olumsuz gelişmelere dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti:

“İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat’tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam’dan dumanlar yükselmeye devam ediyor. Müslüman çocuklar katlediliyor. Onun için de hep birlikte kardeşliğimizi yeniden hatırlayalım.”

“O’NUN GİBİ MERHAMETLİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Görmez, Hz. Muhammed’in İslam’ı “Allah’a saygı ve Allah’ın mahlukatlarına karşı şefkatli olmak” olarak tarif ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Bir savaşta bir anne çocuğunu kaybetmiş ve herkes onu arıyordu. Sonunda bulundu ve anne ile yavrunun kavuşma sahnesini izliyordu Allah Resulü. Etrafındakilere sordu. Şu annenin yavrusuna olan merhametini ve o gözyaşlarıyla hasretini seyrediyor musunuz? Sizce bu anne bile bile yavrusunu ateşe atar mı? Asla atmaz ya Allah Resulü. Ant olsun ki Allah’ın kullarına merhameti, bu annenin ve yeryüzündeki bütün annelerin yavrularına olan merhametinden çok daha fazla olacaktır. İşte onun gibi merhametli olmak zorundayız. Eğer Peygambere karşı samimi olmak istiyorsak O’nun gibi merhametli olmalıyız.”            

İnsanların birbirlerine karşı affedici olamadığını vurgulayan Görmez, dünyada kaybedilen samimiyetin yeniden sağlanması gerektiğini söyledi.

İnsanlığın özünü kaybettiğini belirten Görmez, şunları kaydetti: “Bugün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki dünya samimiyetini kaybetti. İnsan özünü kaybetti. İnsanın ak sütüne kara sular kattık. Hakikat perdelendi. Nereye bakacak olursak olalım imaj, reklam, propaganda hakikatin önüne geçti. Toplumlar algılarla yönetilmeye başlandı. İşte onun için din samimiyettir diyoruz. Aramızdaki bu kardeşliği ve bu samimiyeti yeniden inşa etmek zorundayız.”

Görmez, İslam dünyasının çok zor bir süreçten geçtiğine işaret ederek, “Bugün yaşananlar çocuklarımıza gelecek vaad etmiyor. Çünkü Kur’an bize ‘müminler kardeştir’ diyor ama bizler başkalarının ürettiği silahlarla birbirimizi katlediyoruz. Kur’an bize ‘Allah’ın ipine sımsıkı sarılın’ diyor, bizler ise kardeşimizin cennete giden yolunu dahi kesmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

SİVAS - Sivas İl Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle düzenlenen program vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Peygamber sevdalıları salona sığmadı. Hz. Muhammed (s.a.v) doğum günü olarak nitelenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Sivas İl Müftülüğü, 4 Eylül Spor Salonu’nda program düzenledi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, “Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl farklı bir konu, can alıcı bir konu merkeze alınarak işleniyor, kutlanıyor. Bu yıl da gerçekten çok önemli bir konuyu ‘Peygamber, Din ve Samimiyet’ konusunu merkeze alarak bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programlarını icra etmeye çalışıyoruz. Dünyada İslam âlemi büyük bir bölünmüşlük, parçalanmışlık ve dengesizlik içerisinde gidiyor bunu hepimiz görüyoruz. İnşallah bu kutlu hafta yeniden kitabı Kur’anî bir hayata, peygamberi Muhammedî bir hayata dönüşümüze vesile olsun. Rabbim inşallah birliğimizin, beraberliğimizin, dirliğimizin bozulmamasını nasip etsin” dedi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, ‘Din ve Samimiyet’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalar ve sunum işitme engelliler için çevrilerek aktarıldı. Sunumun ardından ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programa, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, işitme engelliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALLAH BİZE SAMİMİYETİ ÖĞRETİYOR

KAHRAMANMARAŞ - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor” dedi.

Kahramanmaraş Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 12 Şubat Stadyumunda program düzenlendi. Etkinlikte Kur’an-ı Kerim okundu.

Yılmaz, “Din ve Samimiyet” konferansında, ibadette samimiyetin ölçüsünün sadakat vasfıyla anlatıldığını kaydetti. İbadetlerdeki sadakatin, ihlas samimiyetin ölçüsü olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Kıldığınız namazlar, ihlasla samimiyetle kılınıyorsa sizi her türlü kötülükten kurtararak inşa eden, insan yapan Müslüman yapan bir namazdır. Ama riya ile buluşan namaz ‘yazıklar olsun o namazı kılanlara’ denildiği gibi, Kur’an-ı Kerim’de insanın değerini düşürmekte ve bazen uykusuzluktan yorgunluktan ibaret hale gelmektedir.”

Yılmaz, şunları söyledi: “Yönetilenlerin samimi davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teala bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor. Allah’ın Resulü kendisi yönetici olarak ashabıyla istişare ediyordu. İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, “Samimiyetle yapılan her iş başarıyı getirir” dedi.

Programa Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.    

GENÇLERE PEYGAMBER MESAJI

BURSA - Nilüfer Müftülüğü’nce Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusunda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde açılan BUSMEK çadırı, üniversiteli gençler ve öğretim üyelerinden büyük ilgi gördü.

Uludağ Üniversitesi kampusunda düzenlenen ‘Çadır Etkinlikleri’nin ikincisi Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz, Kestel İlçe Müftüsü Mustafa Mestan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla başladı. Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay “Gençleri, Efendimizin mesajıyla buluşturmanın bahtiyarlığını yaşıyorum” dedi.

Açılış sonrasında BUSMEK çadırını ziyaret eden protokol, sergilenen geleneksel el sanatlarını inceledi. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nda ‘Din ve Samimiyet’ konusu tema olarak belirlenirken, zemzem suyu ve hurmanın ikram edildiği Kutsal Emanetler Sergisi de 5 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular