AKİT MENÜ

Teknoloji

Öğüt: Tam 7 bin ayrı çekim noktasında 4.5G hizmetini vermeye başladık

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye olarak, çok hummalı bir dönemin ardından dün akşam saat 12 itibariyle başarılı bir şekilde 4.5G’ye geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 1 Nisan'da düzenlenen 4.5G toplantısında konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

Vodafone Türkiye olarak, çok hummalı bir dönemin ardından dün akşam saat 12 itibariyle başarılı bir şekilde 4.5G’ye geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4.5G, sadece sektörümüz ve Türkiye için değil, şirketimiz için de çok önemli bir yere sahip. 2006 yılında Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olarak hayatımıza başlamıştık. Geçen 10 yıl içinde Türkiye’ye 17 milyar lirayı aşan bir yatırım yaptık. 4.5G ise bizim satın almadan sonraki ikinci en büyük yatırımımız. 4.5G’yi hayata geçirebilmek için son 2 yılda ihale bedeli dahil olmak üzere 5 milyar liralık yatırım yaptık. Bu yatırımı sadece Türkiye’ye olan güvenimizi bir kez daha kanıtlamak için değil, Türkiye için olan hayallerimizi de göstermek için yaptık. Bizim hayalimiz Türkiye’nin Dijital Dönüşüm’de bir an önce dünya çapında bir noktaya gelebilmesi. 4.5G lansmanı da bu Dijital Dönüşüm yolculuğunda, 5G’ye giden Gigabit Toplumu yolculuğunda en önemli adımlardan biri. Vodafone olarak, bir an önce Türkiye’deki her bireyin, her kurumun ve her nesnenin çok yüksek hızlarda internete bağlanabilmesini istiyoruz. Bu nedenle, stratejimizi ‘4bucakG’ olarak belirledik ve tam 7 bin ayrı çekim noktasında 4.5G hizmetini vermeye başladık. Ayrıca, 2009’dan beri dağıttığımız 4.5G uyumlu SIM kartlarımızla, sürekli artırdığımız 4.5G uyumlu akıllı cihaz penetrasyonumuzla ve son olarak ‘Dört Bucak G deneme kampanyamızla’ abonelerimizin 4.5G ile tanışmasını kolaylaştırıyoruz. 4.5G, Vodafone Türkiye olarak bugüne kadar yaptığımız yatırımları daha da hızlandıracağımız, Gigabit Toplumu’na giden yolda çok daha fazla yatırım yapacağımız bir başlangıç.”

 

Yeni Akit - İsa ÖZGÜLLER / İSTANBUL

Yorumlara Git

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar

Türk bayrağı açan Cihat Yaycı Paşa meydan okudu

Göz göre göre varil varil petrol çalınıyor! Türk savaş helikopterleri peş peşe havalandı

Eşi tabutunu böyle öptü! Şehit Polis Şeyda Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı!

CHP'li belediye Osmanlı mezarlığını yerle bir etti!