AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Ciğer Taplaması tarifi, nasıl yapılır?

Ciğer sevenlerin kesinlikle bayılacağı Ciğer Taplaması tarifi.

Güncelleme Tarihi:

Ciğer sevenlerin kesinlikle bayılacağı Ciğer Taplaması tarifi. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler Yarım kg kuzu ciğeri 1 soğan 2 su bardağı ince bulgur 1 yemek kaşığı kuru reyhan Tuz

Üzeri için; 60 gr tereyağı Taze nane 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı

Öncelikle ciğer mutfak robotundan geçireim. Soğanı rendeleyip ciğer ile harmanlayalım. Bulguru azar azar ekleyip yoğurun ve tuz, reyhanı ilave edin. Hamurun üzeri kapalı şekilde 20 dakika dinlendirin. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yassı yuvarlak şekil verip parmağınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın ve 20 dakika dinlendirin. Köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin. Suyunu süzerek servis tabağına alın. Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın ve köftelerin üzerine eşit şekilde gezdirin. İsterseniz ince kıyılmış nane serpiştirip sıcak servis yapabilirsiniz.

 

  

 

 
Yorumlara Git

Valilik duyurdu: Şehirler arası yollar kar nedeniyle tır trafiğine kapatıldı

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var