AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Saç arası tatlı tarifi, nasıl yapılır?

İncecik hamurların arasındaki nefis kaymak ve üzerindeki antep fıstığı, bu tatlıyı unutamayacaksınız.

Güncelleme Tarihi:

İncecik hamurların arasındaki nefis kaymak ve üzerindeki antep fıstığı, bu tatlıyı unutamayacaksınız.

Malzemeler

Hamuru için; 1 çay bardağı zeytinyağı 2 tane yumurta 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı sirke Çok az tuz Aldığı kadar un

Arası için:

1 çay bardağı buğday nişastası 250 gram tereyağı 250 gram kaymak Antep fıstığı

Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 2-3 damla limon suyu

Üzeri için:

İri çekilmiş Antep fıstığı

Yapılışı

Hamuru için tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında yapın. Hamur kıvama geldikten sonra cevizden biraz iri bezelere ayırın. Üzerini nemli bezle örterek 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri buğday nişastasıyla yufka inceliğinde açın. Hamurlardan birinin üzerini tereyağıyla yağlayın ve ikiye katladıktan sonra yuvarlak tarafına kaymak sürün, içine fıstık serperek rulo yapın. Bu ruloyu yağladığınız fırın tepsisine gül böreği şeklinde sarın. Tüm bezeler için bu işlemi tekrarlayın. Erittiğiniz tereyağını hamurların üzerinde gezdirin ve 180 derece ısıttığınız fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Tatlı pişerken toz şeker ve suyu kaynatarak şerbetinizi hazırlayın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Tatlınız sıcakken soğuttuğunuz şerbeti üzerine dökün ve şerbetin çekmesi için 1,5 saat bekleyin. Antep fıstıklarıyla süsleyipservis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

 

 
Yorumlara Git

İstanbul'da İETT kabusu

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!