AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Mor ekmek nedir? Mor ekmek tarifi

Morekmek fonksiyonel bir gıda ve şimdiye kadar üretilen en sağlıklı ekmektir.

Güncelleme Tarihi:

Morekmek fonksiyonel bir gıda ve şimdiye kadar üretilen en sağlıklı ekmektir. Bu Ekmeği herkes tüketebilir. 

Mor ekmek tarifi:

Malzemeler

Ön maya için;

30 gram ekşi maya
30 gram un
30 gram su

Ekmek için; 90 gram ekşi maya 200 gram beyaz un 50 gram sarı sert buğday unu 115 gram tam buğday unu 280 gram havuç suyu 7 gram tuz


Mor havuç suyu için; 2 adet mor havuç 1 büyük bardak su

Yapılışı

Havuçları rendeleyip tencereye alın, üzerini suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Tüm rengini bıraktığında süzüp, soğuması için bırakın. Ekşi mayayı dolaptan çıkarıp, 4 saat bekletin. Un, havuç suyu ve mayayı karıştırıp 6-7 dakika yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirdikten sonra tuzunu ilave ederek tekrar yoğurun. Hamuru bir kabın içerisine alıp, zarf şeklinde katlayın. 4 kez bu işlemi yapın sonrasıda mayalama sepetinin içerisine alın. 1 gün kadar da orada bekletip, döküm tencerede 250 derece fırında yarım saat pişirin.Fırından çıkan ekmeği tel üzerine alıp 3 saat soğumasını bekleyip sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

 

Yorumlara Git

Ekrem fotoğrafı buhar oldu! CHP sahte diplomayı kabul mu etti?

Trump'tan Adalet Bakanlığı'na Jeffrey Epstein ültimatomu! "Dosyaları derhal açın ve işinizin başına dönün!"

Zelenski’den Moskova’ya net mesaj: Ateşkes yoksa sandık da yok!

Talih Kuşu Değil, Manevi Akbaba! Piyango Kuyruğundaki Sessiz Felaket

Milli ve yerli sistem ile dalgalara gem vurulacak