Kadın - Aile
Şam böreği tarifi, nasıl yapılır? Kolay Şam böreği tarifi
Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde, kısaca günün her saatinde zevkle yiyebileceğiniz eşsiz tatlardan biridir.
Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde, kısaca günün her saatinde zevkle yiyebileceğiniz eşsiz tatlardan biridir. Peki, börek tarifleri arasında çok sevilen nefis şam böreği nasıl yapılır?
Malzemeler
İç Harcı; 2 tavuğun göğsü 6-8 kadar orta boy soğan Yarim demet maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası Kimyon, karabiber, pul biber, tuz 50 gr kadar kuyruk yağı
Hamur için;
Yapılışı
Tavuk göğsünü kıyma haline getirin. Soğanları elle ya da rondoda çekin. Kıymayı ve kuyruk yağını tavaya koyalım suyunu çekene kadar pişirelim ve kıydığımız soğanları ilave edelim. Soğan yumuşamaya başlayınca salça, baharat ve tuzu ekleyelim ve pişirmeye bırakalım. Pişmeye yakin maydanozu ilave edelim. Sonra soğumaya bırakalım. Unumuzu bir tespiye koyalım tuz, maya, şekeri ilave edip ilik suyla yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi yumaşaklığına gelinceye kadar yoğuralım üstünü streçle kapatıp 43 dk dinlenmeye bırakalım. Daha sonra hamurumuzu yuvarlak şekilde açalım ve tam ikiden ortaya bölüp iki börek çıkaralım içine kıymamızı yayıp böreğin kenarlarını parmak uçlarımızla kapatalım. Bol yağda ya da sadece böreklerin yüzeyine yağ sürülerek tavada kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun