AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Şam böreği tarifi, nasıl yapılır? Kolay Şam böreği tarifi

Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde, kısaca günün her saatinde zevkle yiyebileceğiniz eşsiz tatlardan biridir.

Güncelleme Tarihi:

Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde, kısaca günün her saatinde zevkle yiyebileceğiniz eşsiz tatlardan biridir. Peki, börek tarifleri arasında çok sevilen nefis şam böreği nasıl yapılır?

Malzemeler

İç Harcı; 2 tavuğun göğsü 6-8 kadar orta boy soğan Yarim demet maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası  Kimyon, karabiber, pul biber, tuz 50 gr kadar kuyruk yağı 

Hamur için;

6 su bardağı kadar un 2 çay kaşığı toz intant maya 1 çay kaşığı şeker Alabildiği kadar su 1 buçuk tatlı kaşığı tuz Kızartmak için ; Sıvı yağ

Yapılışı

Tavuk göğsünü kıyma haline getirin. Soğanları elle ya da rondoda çekin. Kıymayı ve kuyruk yağını tavaya koyalım suyunu çekene kadar pişirelim ve kıydığımız soğanları ilave edelim. Soğan yumuşamaya başlayınca salça, baharat ve tuzu ekleyelim ve pişirmeye bırakalım. Pişmeye yakin maydanozu ilave edelim. Sonra soğumaya bırakalım. Unumuzu bir tespiye koyalım tuz, maya, şekeri ilave edip ilik suyla yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi yumaşaklığına gelinceye kadar yoğuralım üstünü streçle kapatıp 43 dk dinlenmeye bırakalım. Daha sonra hamurumuzu yuvarlak şekilde açalım ve tam ikiden ortaya bölüp iki börek çıkaralım içine kıymamızı yayıp böreğin kenarlarını parmak uçlarımızla kapatalım.  Bol yağda ya da sadece böreklerin yüzeyine yağ sürülerek tavada  kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun

Yorumlara Git

AB’ye uyarı: NATO’dan ayrı yol, Avrupa’ya zarar verir

Yalan makinesi Sözcü ve Cumhuriyet fena yakalandı! Bir yanda 455 bin konut, bir yanda ihanette pişti

İstanbul Esenyurt'ta otobüs devrildi! Ölü ve yaralılar var

Sen misin yolsuzluk zanlılarını savunan! Vatandaşlardan CHP’nin Emir’ine çok fena kapak!

İran'dan İsrail'e Somaliland tepkisi