Kadın - Aile
Pepeçura tarifi, nasıl yapılır? Kolay pepeçura tarifi
Karadeniz mutfağının tatlıları arasında olan, mis gibi kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlıya bayılacaksınız.
Güncelleme Tarihi:
Karadeniz mutfağının tatlıları arasında olan, mis gibi kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlıya bayılacaksınız.
Malzemeler
1 kg siyah üzüm
6 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı mısır nişasta
Yarım çay bardağı mısır unu
Yapılışı
Üzümü ve suyu birlikte kaynatın. Ilındıktan sonra süzün. 4-5 bardak üzüm suyunu tencereye alın. Üzerine nişastayı, unu, şekeri katıp karıştırın. Ocağın üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Pişen tatlımızı, kaselere boşaltın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.