AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Pepeçura tarifi, nasıl yapılır? Kolay pepeçura tarifi

Karadeniz mutfağının tatlıları arasında olan, mis gibi kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlıya bayılacaksınız.

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz mutfağının tatlıları arasında olan, mis gibi kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlıya bayılacaksınız.

Malzemeler

1 kg siyah üzüm

6 su bardağı su

2 çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı mısır nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu

Yapılışı

Üzümü ve suyu birlikte kaynatın. Ilındıktan sonra süzün. 4-5 bardak üzüm suyunu tencereye alın. Üzerine nişastayı, unu, şekeri katıp karıştırın. Ocağın üzerine alın ve karıştırarak pişirin. Pişen tatlımızı, kaselere boşaltın ve soğuk servis edin. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Zekeriya Yapıcıoğlu Akit TV’de yorumladı! Kürtlerin ayrı devlete bakış açısı

İngiliz hastanelerinden Faşizm kaçışı

Şarkıcı Güllü soruşturmasında kritik rapor! Kızı Tuğyan Ülkem Gülter'in uyuşturucu test sonucu açıklandı

Gülben Ergen'den Adıyaman'da tepki çeken hareket! Halay sırasında yanındaki kadını görünce elini aniden bıraktı

Bakan Tunç, bebeğiyle keşfe çıkan hakimi tebrik etti 'Gurur duyduk'