AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kavurga tarifi nasıl yapılır? Buğday kavurga (gavurga) nedir?

Kavurga; geleneksel Türk çerezidir. Kavurga tarifi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kavurga (gavurga) nedir?

Kavurga; Türklere özgü, tahıldan yapılan geleneksel ve yöresel bir kuruyemiş türüdür. Türkiye'de farklı yörelerde çeşitli tohumların da buğday tanelerine karıştırılarak kavrulması ile yapılır.

Kavurga Tarifi

Malzemeler

1 kilogram aşurelik buğday

1 litre süt

1çay kaşığı tuz

Kavurga Tarifi Nasıl Yapılır?

Derince bir kabın içine yıkanmış buğdayı koyun, üzerine ılık süt ve bir yemek kaşığı tuz ekleyin. Bir gece bekletin. Sütü içine çeken buğdayı bir beze serin ve kurutun. Güneşte birkaç saat kalması da yeterli olur. Yapışmaz tavayı ısıtın ve yiyeceğiniz kadar kavurgayı tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Taliban karşıtı ABD işgali dönemindeki eski emniyet müdürü İran'da öldürüldü

ABD Ordusu Nijerya’da DEAŞ Hedeflerini Vurdu: Trump’tan Operasyon Açıklaması

Trump'a gözdağı verdiler! Grönland'da tatbikat düzenlendi

Afrika ülkesinde 56 yıl sonra bir ilk!

Trump açıkladı! Nijerya'da hedefler vuruldu