AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Saç bakımıyla ilgili yapılan 9 hata

Saç yıkamak, her gün yaptığımız, zor olmayan ve özel bir bilgi ya da beceri istemeyen basit bir eylemmiş gibi gözükse de saç yıkamayla ilgili küçük ama oldukça önemli bir takım bilgilerin bilinmesi oldukça önemlidir.

2022-06-21 11:33:10

Saçlar için gereken saç bakım sağlanmadığında yıpranmaya ve kırılarak dökülmeye başlar. Böylece eski yapısını ve sağlığını kaybetmiş olur. Saçların eski sağlığına kavuşturmak için bazı uygulamalarda bulunuruz. Fakat yaptığımız bazı yanlış saç bakımı uygulamaları ve kullandığımız ürünler neticesinde istemediğimiz sonuçlar elde edebiliriz. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için saçınız için en doğru bakımları yapmalısınız.

1. Yanlış Saç Bakım Ürünlerini Seçmek
Şampuan seçilirken, cilt tipi, saç tipi ve saç yapısı göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer yağlı bir saç derisine sahipseniz, agresif maddeler içeren ağır şampuanları tercih etmeyin. Bu tip şampuanlar saç derisini kurutur ve sebum üretimini arttırır. Besleyici ve nemlendirici şampuanlar kuru saçlardan boyayı daha hızlı çıkarır. Yani saç boyanızın saçınızda daha uzun süre kalmasını istiyorsanız bu tip şampuanları değil, renkli saçlar için üretilmiş şampuanları kullanmanız gerekmektedir.

2.Saç bakım ürünlerini amaçları dışında kullanmak
Çoğu insan saç balsamının saç maskesi olarak da kullanılabileceğini, bu yöntemin saçları matlaştıracağını ve zayıf saçları tedavi edeceğini düşünür. Ancak saç balsamının kullanım amacı saçın üst derisini korumak, saç maskesinin kullanım amacı ise saçı beslemektir. Bu iki ürünü kullanım amaçlarını değiştirerek kullandığınız zaman saçlarınız daha zayıf, daha yağlı ve daha kirli gözükebilir.

3. Şampuanların her şeyi yapabildiğini sanmak
Şampuan kullanmanın asıl ve tek amacı saçı yıkamaktır. Nemlendirmek, beslemek, saç büyümesini hızlandırmak değil, sadece yağlı saçı temizlemektir. Saçı yıkamak amacı dışında belli hastalıkları tedavi etmek için kullanılan bir kaç şampuan ise sadece doktorlar tarafından reçete ile verilebilir.

4.Isıya karşı koruyucu ürünler kullanmamak
Eğer saç kurutma makinesi ve maşa gibi ürünleri kullanıyorsanız, termal korumayı da deneyebilirsiniz. İyi bir termal koruma saçlarınızı daha sağlam hale getirir ve şekillendirme aşamasını daha kolay yapmanızı sağlar. Termal koruma ürünlerini krem veya sprey şeklinde temin edebilirsiniz. Krem koruması maşa, kurutucu ve saçı kıvırcık yapmak için etkiliyken, spre koruması ise kuru saçlar için oldukça etkilidir.

5. Islak saça maske yapmak
Saçınıza maske veya balsam uygulamadan önce saçınızdaki nemin büyük miktarını yok etmelisiniz. Çünkü bu maskeleri ıslak saça uygularsanız, saçınızdaki su, saç ve maske arasında bir engel oluşturarak maskenin saç köklerine uygulanmasını engelleyecektir. Islak şekilde uygularsanız saçınız daha yumuşak ve parlak gözükebilir ancak maskedeki besin maddelerinin tamamı saç köklerine inemeyecektir.

6. Silikon ürünlerden çekinmek
Silikonlar sandığınız kadar korkutucu değildir. Hatta bazen saç için faydalı bile olabilir. Eğer kıvırcık veya kırılgan bir saça sahipseniz, silikon bazlı ürünler saçlarınıza iyi gelebilir. Silikon bazlı ürünlerin temel özelliği saçı dışarıdan gelen hasarlardan korumak ve saçın kurumasını engellemektir. Dikkat etmeniz gereken tek nokta, silikon ürünleri kullandıktan sonra saç derinizi ve saçınızı iyi bir şampuan ile yıkamaktır.

7. Derin temizleyici şampuanlar kullanmamak
Eğer silikon bazlı ürün kullanıyorsanız, saçınızı yıkamak için kullanmanız gereken şampuan türü tam olarak budur. Derin temizleme şampuanları saç köküne kadar inmiş kirleri ve yağları yok etmek üzere tasarlanmış, güçlü kimyasallar içeren bir üründür. Derin temizleme şampuanı kullandıktan sonra saça maske yapmak oldukça önemlidir. Ayrıca bu tip şampuanlar güçlü kimyasallar içerdiğinden ayda bir defadan fazla kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

8. İyi bir maskenin saçı korumak için tek yol olduğunu sanmak
İyi bir maske tabi ki muhteşem işler yapabilir. Ancak maskelere dair umutlarınızı o kadar yüksek tutmayın. Saç kırıkları ve hasarlı saçlar herhangi bir ürün tarafından kurtarılamaz. Saç kırıklarından kurtulmanın tek yolu saçınızı kestirmek ve yeniden uzamasını beklemektir. Maskelerin etkisi sadece görseldir.

9. Güneş koruyucu ürünler kullanmamak
Saçlarımız, aynı cildimiz ve gözlerimiz gibi UV ışınlarından etkilenmektedir. UV ışınları saçı kurutur, kırılganlaştırır, matlaştırır ve doğal yollarla tedavi edilemeyecek hasarlar verebilir. Ne yazık ki şapka takarak UV ışınlarından kurtulmak mümkün değildir. Saçınızı güneşten korumak istiyorsanız bunun için üretilen özel spreyleri ve maskeleri kullanmalısınız

Saçınıza zarar veren şeyler

Saç spreyleri: Saç spreyleri saçınızı o kadar ağırlaştırır ki, zamanla cansız saçlara sahip olabilirsiniz. Eğer saçınızın canlılığını korumak istiyorsanız, saç spreyi kullanımını azaltın.

Saçı havluya sarmak: Bir çok kadın duştan çıktıktan sonra saçlarını havluya sarıp kurumasını beklerler. Bu oldukça kötü bir fikirdir. Islak saçlar daha zayıftır ve havlunun saça yaptığı ağırlık sonucu saç dökülmeleri artabilir.

Uykumuz geldiğinde nasılsa bir şey olmaz deyip ıslak saçla uyuyabiliyoruz. Fakat ıslak saçla uyumanın sağlığa çok büyük zararları var. Sadece soğuk algınlığı ya da zatürre gibi hastalıklar değil başka hastalıklara da sebep olur.

Sıkı bağlanmış at kuyrukları: Sıkı at kuyrukları da havlu ile aynı etkiyi gösterir. At kuyrukları özellikle rüzgarlı havalarda oldukça kullanışlıdır ancak çok sık yaparsanız, saç dökülmeleriniz artacaktır.

Yorumlara Git

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi

Fahrettin Altun’dan ‘soykırım’ çağrısı: Bir an önce harekete geçmeliyiz!

Türkiye resmen ayağa kalktı! Rekor kırıldı

Max Kownatzki Almanya'da duyurdu: Türkiye rakipsiz

Narin'in köyü ile ilgili korkunç gerçek! 15 çocuk daha ölmüş