AKİT MENÜ

Teknoloji

Internet Explorer 'tahtını' kaybetti!

Yılların değişmez lideri Internet Explorer uzun yıllar elinde tuttuğu birincilik tahtını kaybetti.

Güncelleme Tarihi:

Web tarayıcı pazarının değişmez lideri, yılların yazılımı Internet Explorer liderliği kaybetti. 90’ların sonundan bu yana pazara hakim olan IE, zaman zaman gerilese de ilk kez tahtını bir başka tarayıcıya bıraktı. Ölçüm sitesi NetMarketShare.com’un sağladığı verilere göre, IE sürümleri toplamda yüzde 41.35’lik bir pazar payına sahip. Çok küçük bir yüzdeyle olsa da Google Chrome, IE’yi geride bırakmayı başarmış durumda.

IE NASIL YAYILDI, MİCROSOFT NEDEN PİŞMAN OLDU?

Yıllarca Internet Explorer’ı Windows ile birlikte sunan Microsoft, kendi tarayıcısının yayılmasını ve neredeyse PC giren her yere girmesini sağlamıştı. Bu da, 90’lı yılların sonunda IE’yi pazarın lideri yapmış ve o günden bugüne gelenek değişmemişti. Bu tutumu nedeniyle bazı tekel davalarında mahkum olan Microsoft da yaptığı hatayı sonradan fark etti. Çünkü, uzun süre eski IE sürümlerinin kullanımını kesmeyi başaramadı ve bu nedenle büyük bütçeler harcamak zorunda kaldı.

GOOGLE CHROME'UN PAZAR PAYI NE?

Neyse ki gelinen noktada IE artık eski gücünde değil. Zaten Microsoft da Edge tarayıcıya geçerek yavaş yavaş IE’yi kaderiyle başbaşa bırakmaya hazırlanıyor. Google Chrome ise uzun süredir parlayan yeni yıldız. Tarayıcının şu an için pazar payı yüzde 41.66 ve giderek IE ile aradaki payı açması bekleniyor. Üçüncü sıradaki Firefox ise yüzde 9.76 pazar payına sahip. Pazarın ayrıntılarını yukarıdaki görselde bulabilirsiniz. 

 

(Webtekno)

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi