AKİT MENÜ

Teknoloji

Katlanabilir ekranlı telefonda önemli gelişme

Samsung'un uzun zamandır üstünde çalıştığı katlanabilir ekranlı telefon teknolojisinde artık sona gelindi.

Samsung, katlanabilir ekranlar konusunda bizleri epey bir heyecanlandırmakta. Daha önceden katlanabilir ekranlı bir telefonu reklamında görücüye çıkaran, sonrasında da katıldığı fuarda konsept telefonunu sergileyen Samsung, kısa bir süre önce bu konuda önemli bir patentin de sahibi olmuştu.

Şimdi ise gelen haberlere göre Samsung, bu konuda artık ilk somut adımlarını atmaya oldukça yakın. 3 yıla yakın bir süredir katlanan ekran teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan Samsung, çalışmalarında sona yaklaşmış durumda.

Bu çalışmalara göre Samsung, katlandığında 5-inç ekranlı bir telefon, tam açıldığında ise 7-inç ekranlı bir tablet olarak kullanılabilecek yeni bir cihaz geliştirmekte. Bu ekranın katlanma mantığı ise tıpkı bir cüzdana benzemekte. Ekranların üretiminden sorumlu olan Samsung Display bölümü, çoktan prototip evresini bitirmiş ve üretim konusunda artık hazır hale gelmiş durumda.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Samsung Display müdürü Lee Chang-hoon, katlanabilir OLED ekran çalışmalarının planlanan programa göre ilerlediğini ve iş ortakları ile yapacakları görüşmelerin ardından bu ekranların seri üretimine başlayacakları bildirdi. Yani uzun lafın kısası kendinizi yavaş yavaş mobil cihaz dünyasında yeni bir akım haline gelecek katlanabilir ekranlara hazırlayın. 

Yorumlara Git

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı

24 Eylül 1847: Mehmed Murad Nakşibendî'nin vefatı (Vaiz)

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti