AKİT MENÜ

Teknoloji

PTT’den vatandaşlara önemli uyarı! 'Onları biz göndermiyoruz'

PTT A.Ş., kendi adlarının kullanılarak gönderilen e-postalara itibar edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Güncelleme Tarihi:

PTT A.Ş., kötü niyetli kişilerin sanki kendileri tarafından gönderilmiş gibi bir izlenim oluşturup vatandaşlara gönderdiği e-postalara itibar edilmemesi adına önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada PTT A.Ş. adı kullanılarak içinde kötü amaçlı yazılımlar bulundurulan e-postaların açılmasıyla bazı vatandaşların mağdur duruma düştüğü belirtildi. E-mail adresine düşen e-postanın açılmaması konusunda uyarıda bulunan PTT. A.Ş., şu cümleleri kullandı:

"Söz konusu e-postalarda bulunan linkler tıklanıldığında şirketimize ait gönderi takip sayfasının bir benzeri açılmakta olup, 'Adres Değişiklik Formu'nun indirilmesi istenilmektedir. Dosyanın indirilmesi durumunda içinde bulunan virüs kişinin bilgisayarına bulaşmakta ve bilgisayardaki veriler ulaşılamaz olmaktadır. Şirketimizden hiçbir şekilde bu tür e-postalar gönderilmemektedir. Müşterilerimizin mağdur olmamaları için bilgisayarlarında antivirüs programlarının en güncel halini bulundurmaları kendi güvenlikleri açısından elzemdir."

Henüz e-mail adresinize böyle bir mesaj düşmemiş olması, bundan sonra da düşmeyeceği anlamına gelmiyor. O yüzden PTT’nin yaptığı bu açıklamayı dikkate almanızı öneririm. 

 

(Webtekno)

Yorumlara Git

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı

24 Eylül 1847: Mehmed Murad Nakşibendî'nin vefatı (Vaiz)

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti