AKİT MENÜ

Teknoloji

En çok hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz?

Google tarafından geliştirilen popüler tarayıcı Google Chrome, Internet Explorer ve Edge tarayıcılarını burun farkıyla geçmeyi başardı.

Ürünlerin küresel pazar payı hakkında istatistiksel bilgiler sunan NetMarketShare, Nisan 2015 dönemine ait internet tarayıcısı kullanım oranlarına açılık getirdi. Kuruluş ayrıca masaüstü işletim sistemleri kullanım oranlarını da kamuoyuna sundu.

LİDER 21 YIL SONRA DEĞİŞTİ

NetMarketShare tarafından yayınlanan verilere göre Google Chrome Nisan 2016 itibariyle en çok kullanılan internet tarayıcısı olmayı başardı. Google tarafından geliştirilen popüler tarayıcı, Internet Explorer ve Edge tarayıcılarını burun farkıyla geçmeyi başardı. Internet Explorer böylelikle 21 yıl aradan sonra ilk kez ikinci sıraya geriledi.

Her dönem kademeli olarak yükselişini sürdüren Google Chrome son olarak %41.72 pazar payına ulaştı. Internet Explorer ve Edge’in kullanım oranı ise son bir aydaki %3’lük düşüşle %40.67’ye geriledi. Nisan 2016 itibariyle Firefox’un kullanım oranı %10.14, Safari’nin %5.08, Opera’nın ise %1.97 olarak açılandı.

Yorumlara Git

24 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Eski Lübnan Başbakanı Hariri'den, ülkenin güneyindeki halka destek olma çağrısı

24 Eylül 1847: Mehmed Murad Nakşibendî'nin vefatı (Vaiz)

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti