AKİT MENÜ

Gündem

BM'den haddi aşan Şebnem Korur Fincancı çağrısı!

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne "Kimyasal silah kullanıyorlar" iftirası atan Şebnem Korur Fincancı için yurt dışından bir çağrı da Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nden geldi.

2022-11-08 22:04:00

 Yeniakit.com.tr 

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan sonra bir Şebnem Korur Fincancı açıklaması da Birleşmiş Milletler'den geldi.

BM İnsan Hakları Konseyi'nden beş özel raportör, TSK'ya "kimyasal silah kullanıyorlar" iftirası atan Fincancı'ya destek vererek, "Türkiye'nin terörle mücadele yasalarını insan hakları savunucularını sindirmek için kullanmaya son vermesi" şeklinde haddi aşan bir çağrı yaptı.

Türkiye'yi hedef aldılar

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye'de Fincancı da dahil, terörle mücadele yasalarının ve diğer ceza yasalarının sivil toplumdan isimleri taciz etme, gözaltına alma, tutuklama ve cezaya çarptırma amacıyla kullanıldığı çok sayıda vakayı belgeledik. İnsan hakları savunucularının ve sağlık çalışanlarının hükümetlere karşı hakikati barışçıl şekilde söyleme kabiliyeti korunmalıdır. Bu kişilerin insan hakları ihlallerinin ifşa edilmesindeki rolleri, demokratik toplumların köşe taşlarından biridir.

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası