AKİT MENÜ

Gıda

Pastane usulü ekler tarifi | Çikolatalı muzlu çilekli ekler tarifi

Hem leziz hem de doyurucu tatlılardan olan ekler son zamanlarda çok fazla popüler oldu. Pastane usulü ekleri evinde hazırlamak isteyenler ise 'Evde eklen nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Peki, ekler için hangi malzemeler gerekli?

Çayın, kahvenin yanına bir hayli yakışan tatlılardan biri de hiç kuşkusuz eklerdir. Bu leziz tatlıyı evlerinizde kolaylıkla hazırlamanız mümkün….

 Pastane usulü ekler tarifi | Çikolatalı muzlu çilekli ekler tarifi

Malzemeler: 4 adet yumurta 100 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/4 çay kaşığı tuz 1 paket vanilin

Kreması için 3 su bardağı süt 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 6 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilin 1 paket krem şanti

Sosu için:

200 gram çikolata (Sosunuzu çilek, muz ya da arzu ettiğiniz başka meyvelerden de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca sosunuzu gıda boyası kullanarak renkli olarak hazırlamanız da mümkün. Beyaz çikolata ve gıda boyasıyla farklı renkler elde edebilirsiniz.)

Ekler nasıl yapılır?

Öncelikle işe kremayı hazırlamakla başlamalısınız.

Bir sos tenceresine süt, yumurta sarısı, un, nişasta, şekeri alın. Ocağın altını açın.

Kremayı sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayan kremaya tereyağı ve vanilini ilave edin.

Ocağın altını kapatın ve kremayı soğutmaya bırakın.

Krema soğuyunca krem şantiyi ekleyin ve mikserle iyice çırpın.

Kremanın üzerini streç film ile sarıp buzdolabına kaldırın.

Bir tencerenin içerisine su ve tereyağını alın.

Ardından tuzu ekleyin ve ocağın altını açın.

Su kaynayınca ocağın altını kısın ve unu ekleyin.

Mikserle hamuru sürekli olarak karıştırın.

Hamur pürüzsüz hal alınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Hamur soğuyunca yumurtaları tek tek kırın ve iyice mikserle karıştırın.

Hamuru sıkma torbasına alın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan ekler boyutunda parçalar sıkın.

Ekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.

Fırını kapattıktan sonra ekleri yarım saat sonra sıcak fırından çıkartın.

Bu aşamada çikolatayı benmeri usulü eritin.

Soğuyan eklerleri bıçakla ortadan ikiye bölün.

Hazırladığınız kremayı eklerlerin ortasına sıkın.

Eklerin üzerini kapatın.

Eklerlerin üst kısmını çikolataya batırın ve fıstık serpin.

Afiyet olsun.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Ne siber saldırısı? Resmen sivillere yönelik bir vahşet!

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!