AKİT MENÜ

Teknoloji

iPhone'a kablosuz şarj özelliği geliyor

Kablosuz şarj özelliğini cihazlarına dahil etmek için harekete geçen Apple'ın bu özelliğe yeni iPhone ve iPad'lerde yer vereceği neredeyse kesinleşti.

Android tarafında Samsung'un birkaç yıldır sunduğu kablosuz şarj özelliğini cihazlarına dahil etmek için harekete geçen Apple'ın bu özelliğe yeni iPhone ve iPad'lerde yer vereceği neredeyse kesinleşti.

Cihaz için yapılan kablosuz şarj standı üzerine cihazı koyduğumuzda cihazımızı bir USB bağlantısına ihtiyaç duymadan şarj eden teknoloji nihayet Apple cihazlarında da karşımıza çıkacak. Webtekno'da yer alan habere göre Apple kablosuz şarj teknolojileri üzerine çalışmalar yapan iki mühendisi uBeam şirketinden kendi bünyesine dahil etti. Ayrıca Apple'ın profesyonel iş ağı LinkedIn'deki son dönem verilerine baktığımızda 12'yi aşkın kablosuz şarj uzmanını işe aldığı gözlemleniyor.

(Konsept tasarımdır)

Apple'ın içindeki bu hareketlenme şirketin yeni iPhone ve iPad cihazlarında kablosuz şarj teknolojisine yer vereceği iddiasını da destekler nitelikte. iPhone 7 ile ilgili ortaya çıkan bilgilerde bu teknolojinin adının anılmamasının ardından şirketin bu özelliği 2017 yılı itibariyle hayata geçireceği tahmin ediliyor.

APPLE'IN KABLOSUZ ŞARJI ÇOK DAHA FARKLI OLABİLİR

Apple şu ana kadar diğer markaların yaptığı birçok yeniliği yapmayarak o özelliğe henüz kullanıcıların ihtiyacının olmadığını savunuyor gibi görünüyordu. Ayrıca son dönemde diğer markaların kullandığı teknolojileri kendi içinde farklılaştıran ve bir pazarlama stratejisi haline çeviren Apple kablosuz şarj teknolojilerinde de benzer bir adım atabilir. Henüz stand olmadan cihazları kablosuz şarj etmek pek de mümkün görünmese de Apple yeni nesil Macbook ya da iMac cihazlarına bu standları dahil ederek bilgisaarlarımızdan kablosuz olarak telefonumuzu şarj etmemizi sağlayabilir.

Aslında bu durum yine Apple'ı bu alanda farklı bir yeniliğe adım atmış olarak göstermez. Samsung daha önce PC monitörlerine kablosuz şarj standını entegre etmiş ve büyük beğeni toplamıştı. O nedenle Apple'ın bu teknolojiye kendisinden diğer şirketlerden farklı olarak ne katabileceği henüz bilinmiyor ancak şirketin Samsung'tan çok daha sonra kablosuz şarj teknolojisini cihazlarına dahil etmesi şirket için bir dezavantaj.

Yorumlara Git

Mourinho yolcu sanki! Bir ilk yaşandı: Tarih vererek duyurdular… Asla göz ardı edilmemeli!

İsmail Nacar’dan uyarı! Bektaşiler emperyalist tuzağa gelmemeli

Gazze’deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atılmadı!

İzmir felaketi yaşıyor! Şimdi de çöp dağları oluşmaya başladı!

CHP'nin kalesini fareler bastı! Rezil görünler