AKİT MENÜ

Gündem

Ellerinde patladı! CHP'li ABB'den Cumhuriyet'e Anıtkabir tokadı

Cumhuriyet’in geçtiğimiz gün yayımladığı ve Anıtkabir’e 300 metre mesafede cami yapıldığına yönelik, “Anıtkabir'in siluetine cami!” başlıklı manşetine, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yalanlama yapıldı.

İslam’a ve Müslümanların kadim değerlerine olan nefretiyle bilinen Cumhuriyet’in önceki gün yayımladığı ve Anıtkabir’e 300 metre mesafede cami yapıldığına yönelik, “Anıtkabir'in siluetine cami!” başlık manşetine, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yalanlama geldi.

Laikçi azınlığın konumunda olan ve sürekli yalan yazdığı için tekzip bültenine dönen Cumhuriyet’in haberinin gerçeği yansıtmadığını belirten CHP’li ABB yönetimi, Ankara Beşevler’de bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle “ibadet alanı” olarak onaylanan 35 bin metrekarelik arazinin, Anıtkabir olan mesafesinin 300 metre değil, 1 km’den daha fazla olduğu belirtildi. Cumhuriyetin masa başında hazırladığı düzmece haberine tepki gösteren ABB yönetimin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

- Büyükşehir belediye meclisinde oybirliğiyle Ankara’daki alanın Anıtkabir Yerleşkesi ve çevresi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

- Cami yapılacak alan Gazi Mahallesi’nde olup, zaten hali hazırda yerleşimin olduğu bir bölgedir. Anıtkabir olan mesafesi ise 300 metre değil, 1 km’den daha fazladır.

- İmar planı değişikliği yapılan alanı zemin kotu yüksekliği yaklaşık 856 metredir. Anıtkabir’in bulunduğu alanın zemin kotu ise yaklaşık 906 metredir. Aradaki yükseklik farkı 50 metredir. Anıtkabir’in yapı yüksekliğinin 22 metre olduğu da göz önünde bul alındığında cami yapılması düşünülen alanda yapılacak yapının Anıtkabir silüetini etkilemeyeceği açıktır.

- Söz konusu alana ilişkin yap plan değişikliği onay süreci devam etmektedir. İmar planı değişikliği henüz kesinleşmemiştir. Askı sürecinde olan planı yapılacak itirazlar titizlikle değerlendirilecektir.

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı