AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sıvı yağlı ağızda eriyen un helvası tarifi: Bugün ne pişirsem? Akşama ne yapsam diye düşünenler İçin tarif

İşte "Bugün Ne Pişirsem?" sorusuna cevap niteliğinde, mükemme tarif: Sıvı yağlı tam ölçülü un helvası tarifi nasıl yapılır? İşte cevap

Güncelleme Tarihi:

MALZEMELER

2 su bardağı un

1 su bardağı sıvı yağ

Şerbet için;
4 su bardağı su

3 su bardağı şeker

YAPILIŞI

İlk olarak şerbeti için; şeker ve suyu tencereye alıp ocağa alalım. Kaynayınca altını kısalım.
Tavaya sıvı yağ alalım ve ısındıktan sonra unu ilave edip kısık ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
Güzelce kıvamını aldıktan sonra şerbetimizi ekleyip kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirelim.
Şerbetini güzelce çektikten sonra sıcak iken şekillendirelim. Afiyet olsun!

Yorumlara Git

Afyonkarahisar’da korkunç çarpışma! Otomobil tırla kafa kafaya geldi!

Yeni Delhi’deki patlamada düğüm çözülüyor! Gözaltı adımı dikkat çekti!

İran: Hiçbir nükleer tesisimizde uranyum zenginleştirmiyoruz

Savaş uçaklarını kaçırma girişimi: Kariyerlerini yakan Pilotlara servet teklif ettiler! Rusya: Açık bir provokasyon

Bayrağa uzanan provokasyon gerilimi artırdı! Lefkoşa’dan sert tepki geldi!