AKİT MENÜ

Ekonomi

ABD'li ünlü banka devinden kritik altın tahmini

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, ons altın için 12 aylık hedefini 2175 dolar olarak sürdürdü.

2024-02-03 18:53:50

ABD'li bankacılık devi Goldman Sachs'a göre altın fiyatları, faiz oranlarını sabit tutan ancak mart ayında bir faiz indiriminin olası olmadığına işaret eden bu haftaki ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısının ardından konsolidasyon modunda kaldı.

Ekonomim'de yer alan habere göre, Goldman Sachs analistleri bugün yayınladıkları araştırma notunda, Fed'in karar alma sürecini etkileme potansiyeli olan verilere bağlı kısa vadeli hareketlerle birlikte herhangi bir fiyat düşüşünün başka yerlerdeki güçlü destekle sınırlı kalacağını savundu.

Merkez bankalarının alımları ve güçlü perakende talebi nedeniyle altına olan fiziki talebin hala yüksek ve fiyatlar için önemli bir destek oluşturduğunu ifade eden Goldman Sachs, altın için 12 aylık hedefini ons başına 2175 dolar olarak belirleyerek altında yükseliş beklentisini sürdürdü.

ONS FİYATI

Altının Ons fiyatı, anlık olarak $2.028,14'a karşılık gelmekte. Ons Altın son 24 saat içerisinde yüzde -1,33, son bir haftada ise yüzde 0,47 oranında değişti. Ons Altın, 15.01.2024 tarihinde $2.056,50 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Ons Altın, 17.01.2024 tarihinde $2.006,00 ile son bir ayın en düşük seviyesine ulaştı.

Yorumlara Git

NATO’dan Avrupa’ya kritik uyarı! “Türkiye olmadan olmaz”

İdam sorusu Devlet Bahçeli'yi çileden çıkarttı: Böyle sapık ve yanlış sorularla...

Rusya'dan beklenmedik hamle! Rus basınından flaş iddia: Türk bankaları Rusya’dan çekiliyor!

Mansur Yavaş’tan muhalefete bomba çıkış! CHP’den ayrılacak mı?

Yavuz Ağıralioğlu’nun ekibinden şaşırtan ziyaret! Patrik Barthelomeos'a başvuran sözde 'milliyetçi' parti kadrosu