AKİT MENÜ

Dünya

Irak''ta PKK'nın son DEM'leri! Ölen teröristlerin pankartını astılar

Irak’ta terör örgütü PKK, Türkmen nüfusunun yoğun olduğu Kerkük kentinin merkezinde ölen teröristlerin fotoğrafının yer aldığı pankart astı.

2024-03-04 19:24:42

Irak’ın Kerkük kentinde terör örgütü PKK, çirkin bir eylem gerçekleştirdi. Terör örgütü üyeleri, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük’ün merkezinde yer alan tarihi kalenin girişindeki parmaklıklara ölen teröristlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart astı.

Kerkük halkının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, asılan pankartı kaldırdı.

Soruşturma başlatıldı

Posterlerin asılı olduğu yerlerde güvenlik güçleri konuşlandırılırken, eylemle ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada terör örgütüne yönelik sınır ötesi operasyonun sinyalini vererek, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırları boyunca 30 - 40 km boyunca güvenlik koridoru oluşturma hedefimiz bakidir. Ortaya çıkacak gerilimlerin sebebi kendileri olacaktır. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var. Bu hususta savunma sanayinde yaptıklarımızın ihracat boyutunu paylaşacağız. Türkiye, sadece kendi sınırlarından ibaret ülke değildir. Türkiye çok daha büyük bir coğrafyanın kalbidir." dedi.

Irak Dışişleri Bakanı: PKK bizim için de sorun!

Öte yandan 3. Antalya Diplomasi Forumu için Türkiye'de gelen Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, "PKK'nın Türkiye'de sorun olduğu doğru ama Irak için de sorun" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlara Git

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi