AKİT MENÜ

Dünya

Doğu Türkistanlı Müslümanlara Ramazan zulmü!

Çin Devleti, bu yıl da Ramazan ayını Doğu Türkistanlı Müslümanlara zehir ediyor.

2024-03-15 02:22:41

Doğu Türkistan'da 2024 yılı Ramazan ayında da; parti üyeleri, kamu personeli, öğrenciler ve öğretmenlerin oruç tutmasını ve namaz kılmasını yasaklayan yasalar uygulamaya alındı.

Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da Ramazan yasağı bildirisi tekrar yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bildiriye göre Müslüman parti üyeleri, kamu personeli, öğrenci, öğretmen, devlet kontrolündeki şirket ve kuruluşlarda çalışanların, Ramazan ayı boyunca oruç tutmalarının yasaklandığı duyuruldu.

Ramazan ayına özel yasaklar arasında Doğu Türkistanlıların, yurt dışındaki yakınlarıyla iletişim kurmalarının engellenmesi de yer alıyor.

Köylerde yaşayanlara polis nezaretinde zorla su içiriyorlar!

Öte yandan işgal altındaki Doğu Türkistan'ın köylerinde de halkın oruç tutup tutmadığını kontrol etmek için Ahaliler Komitesi'ne götürüldüğü, polislerin gözetiminde ilaç ve su içirildiği öğrenildi.

Başta Uygur Türkleri olmak üzere bölgede yaşayan Müslüman Türk toplulukları, oruç tutmak dahil olmak üzere İslami faaliyetlerde bulunamıyor. Dini ibadetlerini yerine getirilmeleri yasaklanıyor. Tesettür ve sakal gibi uygulamaların da yasak olduğu Türk yurdunda, vakit namazları ve teravihler de eda edilemiyor.

Yorumlara Git

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun