AKİT MENÜ

Tarih

7 Mayıs 2014: Nâzım Kıbrısi'nin vefatı (Mutasavvıf)

Onlar; yaşadıkları döneme maddi manevi anlamda damga vurarak iz bırakıp gittiler. Bugün, Mutasavvıf Nâzım Kıbrısi'yi hayırla yâd ediyoruz.

Nazım el-Kıbrısi 1922’de Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde doğdu. 1928 yılında ilkokula başlayan Şeyh Nazım liseyi bitirdikten sonra 1940 yılında İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’ne girdi.



Şeyh Süleyman Erzurumî’den (ö. 1368/1948) tasavvuf disiplini doğdu. Manevi bir deneyimin ardından Şeyh Abdullah Dağıstani’ye yakınlaşmak için Şam/Suriye’ye gitti. Kubrusi, şeyhiyle görüştüğü ilk günün sabahında manevi görevle görevlendirildi. Şeyh üstad Nazım, 1952 yılında Şeyh Abdullah’ın müritlerinden Hacı Amine ile evlendi ve iki erkek iki kız babası oldu.



Şeyh Nazım, İslam anlayışını 1974’ten beri Avrupa’ya, 1986’dan beri Uzakdoğu’ya, 1991’den beri ABD’ye ve çeşitli milletlere taşımak için gayret göstermiştir.



Onun İslam anlayışı etrafında bir araya gelen ve Dünya’yı dolaşan Hakkani müridler, bugünlerde Lefke Khangah’ta Şeyh Nazım’ı ziyaret etmektedirler. 1999’dan beri Lefke Khangah Qubrusi’den dışarı adım atmayan, hastalığı nedeniyle 2009’dan beri sadece khangah camisinde cuma namazlarında görülüyordu.

Şeyh Nâzım, 7 Mayıs 2014’te akciğer ve böbrek yetmezliğine bağlı olarak Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde 92 yaşında öldü.

Yorumlara Git

Meteoroloji sarı alarm verdi! Sağanak, hortum, dolu geliyor…

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli ülkeleri! Türkiye'nin yeri dikkat çekti

Lübnan'da patlatılan telsizlerde 'Japonya' detayı

Belli oldu: Türkiye için büyük tehlike artık orada: A Milli Futbol Takımı’nın FIFA sıralaması belli oldu

Türkiye'de ilk defa o ilimizde üretiliyor! Tamamen yerli ve milli imalat: Avrupa'da 3 firmadan biriyiz