AKİT MENÜ

Dünya

BAE ve Endonezya arasında yeni işbirliği

Dünyanın önde gelen yüksek teknoloji ve savunma grubu EDGE Group, bugün PT Pindad'a mühimmat üretim hattı tedarik etmek için 27 milyon ABD doları (99 milyon dirhem) değerinde bir anlaşma imzaladı.

2024-05-24 22:27:13

Dünyanın önde gelen yüksek teknoloji ve savunma grubu EDGE Group, bugün PT Pindad'a mühimmat üretim hattı tedarik etmek için 27 milyon ABD doları (99 milyon dirhem) değerinde bir anlaşma imzaladı.

Şirket, Endonezya'nın devlet mülkiyetindeki bir kuruluşunu ve Asya'nın önde gelen savunma imalat şirketlerinden birini temsil ediyor.

Anlaşma, 5,56 x 45 mm ve 7,62 x 51 mm kalibreli mühimmat üretimini öngörüyor. İmza töreni, Endonezya Savunma Bakanı ve Gelecek Dönem Başkanı Phrabowo Subianto'nun resmi ziyareti sırasında gerçekleşti.

Anlaşma, Endonezya Savunma Bakanlığı'nın yerel iş fırsatları yaratma ve bağımsız üretim yetenekleri geliştirme hedefiyle uyumlu. Tesis, 2026 yılında mühimmat üretimine başlayacak.

Ziyaret ve anlaşma, iki ülkenin Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması kapsamında ikili ticaretini 2030 yılına kadar 10 milyar dolara çıkarma çabaları doğrultusuna gerçekleştirildi.

Öte yanda, Şeyh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, BAE’ye ziyaret gerçekleştiren Frapo Subianto'yu Abu Dabi'deki El Shati Sarayı'nda kabul etti.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Endonezya Savunma Bakanı Phrabowo Subianto’yu kabul etti. Görşüşmede iki ülke arasında kalkınma ve refahı artırmayı amaçlayan işbirliği fırsatları konuşuldu.

Şeyh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan ve Endonezya Savunma Bakanı, bölgesel ve uluslararası meseleleri görüştü. Özellikle savunma ve askeri alanlarda ikili ilişkileri geliştirmenin yollarını tartıştı.

Toplantı sırasında Şeyh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Frapo Subianto'ya "Zayed Madalyası" vererek gösterdiği çabaları ve BAE ile Endonezya arasındaki işbirliğini güçlendirmedeki rolünü takdir etti.

Yorumlara Git

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…

ANKA 3, ilk atışta hedefi başarıyla vurdu

Arda Turan’ın rekoru kırılacak! Gündem oldu: Müthiş potansiyel var müthiş dediler: O ülkeye gidecek…