AKİT MENÜ

Dünya

ABD bir hamleye hazırlanılıyor: Rus mallarına yaptırım!

ABD yetkililerinin, Rus ekonomisi üzerindek yaptırım baskısını arttırmak için tüm Rus mallarının ithalatını tamamen yasaklama seçeneğini masaya getirdiği bildiriliyor.

2024-06-06 19:26:02

ABD yetkililerinin, Rus ekonomisi üzerindek yaptırım baskısını arttırmak için tüm Rus mallarının ithalatını tamamen yasaklama seçeneğini masaya getirdiği bildiriliyor. Birçok uzman, daha önce ABD basınında gündeme geen haberleri RIA Novosti ile yapılan bir röportajda "yakın tehlike" olarak yorumladı.

Kamu Diplomasisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vadim Petrov, Rusya'nın enerji ihracatından elde ettiği gelirin önemli bir kısmını kaybedebileceğini kaydetti. Ayrıca teknolojik ve endüstriyel mallara erişimde sorunlar yaşanacağını ve ithalatın azalması nedeniyle enflasyonist baskının artacağını öngördü. Petrov, olası bir ambargoya karşı en hassas sektörlerin enerji sektörü, metalurji ve yüksek teknoloji endüstrileri olacağını vurguladı. Daha önce ABD Başkanı Ulusal Güvenlikten Sorumlu Asistan Yardımcısı Dalip Singh, Washington'un tüm Rus mallarına ambargo uygulayabileceğini belirtmişti. ABD'li yetkili bunun en iyi seçenek olmadığını ancak böyle bir adımın kaçınılmaz olduğunu itiraf etti.

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil